С 11% ръст на новите случаи за седмицаСеверна и Южна

...
С 11% ръст на новите случаи за седмицаСеверна и Южна
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 набира скорост глобално

С 11% растеж на новите случаи за седмица
Северна и Южна Америка водят в статистиката

Европа е с най-висока заболеваемост

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че случаите на COVID-19 по света са нарастнали с 11% - най-голямо е нарастването на новозаразените в Северна и Южна Америка, с което се резервира наклонността на гладко повишаване на инфекциите от октомври, съобщи АП.

В новите данни за епидемиологичната конюнктура по света здравната организация на Организация на обединените нации показва, че по света в дните от 20 до 26 декември са регистрирани близо 4,99 милиона нови случая на заразяване.

Повече от половината от тези нови инфекции, 2,84 млн., са в Европа, само че нарастването на седмична база е единствено 3%. Старият континент е и с най-високата заболеваемост спрямо всички останали райони на СЗО - 304,6 нови случая на 100 000 души население.

Според организацията новозаразените в Северна и Южна Америка за миналия седемдневен интервал са близо 1,48 млн. или с 39% повече; районът е и втори по заболеваемост в света - 144,4 нови случая на 100 000 души население. Само в Съединени американски щати инфекциите са се нараснали с над 1,18 млн., което значи покачване от 34%.

Отчетените нови случаи в Африка са със 7% повече (близо 275 000).

СЗО съобщи, че “цялостният риск, обвързван с новия вид “Омикрон”, остава доста висок”. Организацията цитира данни, съгласно които “Омикрон” има предимство в растежа пред Делта разновидността, който остава преобладаващият в някои елементи на света.

СЗО отбелязва още, че в Южна Африка се следи спад на заболеваемостта, а първичните данни от тази страна, както и от Англия и Дания приказват за понижен риск от постъпване в болница при “Омикрон”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР