С 11 интерактивни кабинети и обновени класни стаи се похвали

...
С 11 интерактивни кабинети и обновени класни стаи се похвали
Коментари Харесай

Математическата гимназия във Враца посрещна патронния си празник с обновени класни стаи

С 11 интерактивни кабинети и актуализирани класни стаи се похвали Математическата гимназия „ Акад. Иван Ценов “ във Враца. Най-престижното образователно заведение в града под Околчица през днешния ден  тържествено отбелязва  48 години от основаването си.
Кметът Калин Каменов, евродепутатът Владимир Уручев и шефът на Профилирана природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “ Татяна Василева прерязаха лентата на обновеното образователно заведение.  „ Честит празник на всички вас положително готови, стимулирани и градивни възпитаници. Пожелавам ви да пазите, това което имате и да се гордеете с него. Продължавайте да се учите и да надграждате своите познания и умения, които по-късно да употребявате в работата ви. Уверен съм, че това което получавате като познания, ще може да го приложите сполучливо в живота “ – сподели в приветствието си  кметът Калин Каменов.
Директорът на гимназията Татяна Василева благодари на Община Враца за финансирането  в размер на 2 300 000 лв. по Оперативна програма „ Региони в напредък ”, Норвежкия механизъм и Общинската капиталова стратегия. Средствата са употребявани за саниране и цялостното възобновяване на материалната база и постройката на гимназията и спортната зала.Подменени са отоплителната и електрическа апаратура. „ Това е базата, от която ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ поема към новите провокации, които измененията в обществото изискват “ -  сподели още шефът на елитната гимназия.
„ След осъществения ремонт, гимназията е интерактивен образователен център! “ -  съобщи шефът на ППМГ и посочи, че средствата за оборудването на интерактивните кабинети, в размер на 148 600 лева, са отпуснати от Министерството на образованието и по този начин образователното заведение се трансформира във високотехнологично учебно заведение без пример във Враца и региона. Средствата са вложени в 28 компютърни конфигурации, обществена осведомителна система с функционалност електронен звънец, мрежа за транспорт на данни (LAN) и WIFI система, 11 интерактивни екрана за работа с електронно образователно наличие и облачни технологии, инсталирани в кабинети и класни стаи, както и в обзавеждането им.
Евродепутатът Владимир Уручев поздрави учениците и преподавателския екип, като им  благодари за взаимната 10-годишна работа по разнообразни планове. „ Учете, скъпи възпитаници, тъй като вие сте нашето бъдеще! “ – сподели още Уручев.
Патронният празник на образователното заведение  даде възможност  на възпитаниците на гимназията да показват свои ръчно направени материали на тематични щандове. Програмата продължи с концерт, в който взеха присъединяване  групи и обединения от учебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР