С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов

...
С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

24 часа: Грешка в КАТ написа 10 акта на Бойко Борисов

С 10 неплатени акта се е оказал министър председателят Бойко Борисов съгласно осведомителната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно съвещание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е показал информация какъв брой държавни чиновници и кои ведомства дължат пари за пътни санкции, съобщава  “24 часа ”.

Справката е показана, откакто през април Борисов изиска да научи от министрите си имената на всички държавни чиновници, които имат неплатени санкции поради пътни нарушавания. Тогава обаче от министерствата дали отговор, че такива няма. В справката, показана на оперативното съвещание на държавното управление, попадали от дълго време закрити министерства като това на бедствията и повредите, което не съществува от 2009 година, и министерството на капиталовото планиране, което бе закрито през 2014 година Актовете на премиера, както и тези на ведомствата в действителност се дължат на неточности в системите на КАТ, станало ясно на оперативното съвещание на министрите.

 На името на министър-председателя, който от години не кара личен автомобил, били записани актове на служебни коли на Министерския съвет. Те обаче са регистрирани на името на Министерския съвет, а не на това на министър-председателя. Вбесен от огромния брой неплатени санкции, министър председателят изискал незабавно отговори за какво се е случило това. Главните секретари на министерствата обаче показали платежни, че са платили в период всички санкции. Тогава станало ясно, че системата на КАТ с години не регистрира платените по банков път актове. Грешката в системата не отчитала както преводите от компании или държавни ведомства, по този начин и от жители. Радев пък бил претрупан със задачата да реши казуса, само че към момента не било докладвано какво ще бъде направено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР