С 10 дни се скъсява времето за междуфирмените плащания в

...
С 10 дни се скъсява времето за междуфирмените плащания в
Коментари Харесай

БТПП: Намалява времето за разплащане между фирмите в България

С 10 дни се съкратява времето за междуфирмените заплащания в България. Очертава се ясна позитивна наклонност към по-гъвкаво разплащане на отговорностите сред фирмите като за 2018 година Това оповестиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), базирайки се на отчет, направен от Intrum, за разплащанията от/към бизнеса.

Срокът е редуциран до 27 дни, при 37 дни през 2017 година Що се отнася до заплащанията обществен бранш бизнес в България, интервалът на разплащане на отговорностите е 30 дни през 2018 година и 31 дни през 2017 година

Резултатите от проучването демонстрират, че средноевропейското време за междуфирменото разплащане е 34 дни, като се регистрира усъвършенстване по отношение на 2017 година, когато интервалът е бил 37 дни.

Тревожно е, че заплащанията от обществения бранш към бизнеса лишава по-дълго – приблизително 40 дни в Европа, макар обстоятелството, че директивата е наложителна за обществения бранш.

В връзките сред бизнеса и крайните консуматори следим по-кратък период за разплащане, спрямо корпоративните разплащания. Средното време, което е нужно в Европа, е 22 дни през 2018 година и 27 дни през 2017 година В България заплащанията сред бизнес и крайни консуматори са приблизително 20 дни през 2018 година, а през 2017 г – 19 дни.

Основният извод от цялостното проучване демонстрира, че клиентите към момента заплащат късно, само че бизнесът в цяла Европа наподобява е станал малко по-устойчив, когато става дума за способността им да се оправят с последствията от забавянето на заплащанията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР