С 10.6% да поскъпнали жилищата в Сингапур през 2021 г.,

...
С 10.6% да поскъпнали жилищата в Сингапур през 2021 г.,
Коментари Харесай

Най-силно поскъпване за последните 10 години

С 10.6% да поскъпнали жилищата в Сингапур през 2021 година, сочат данните на Управлението за градска реорганизация. Това е максимумът за последното десетилетие. Предишният най-голям растеж е бил през 2010 година – 17.6%. През 2020-та нарастването е било 2.2%. При това цените на жилищата през четвъртото тримесечие на предходната година са се нараснали с 5% по отношение на третото. Поскъпването при първокласните парцели също доближи 10-годишен най-много.

Данните изясняват за какво в средата на декември предходната година държавното управление се намеси на пазара, като усили гербовия налог за купувачите на парцели от вторичния пазар и чужденците, които купуват частни къщи. Купувачите извличат полза от ниските лихвени проценти по ипотечните заеми и чакат по-нататъшно повишаване, което ще се дължи на възобновяване на стопанската система на страната.

Изследване на Bloomberg Intelligence, демонстрира, че даже при тези наложени рестрикции, цените ще останат постоянни. Строителите и притежателите на втори дом могат да заемат изчаквателна позиция и да избегнат продажбите на своите жилища на по-ниски цени в околните месеци, ако лихвените проценти внезапно се усилят, показват анализатори.

Съгласно отчета, ограниченията за изстудяване на пазара могат да окажат по-голямо въздействие върху продажбите, като е допустимо да намалят приблизително месечния размер покупко-продажби с жилища от първичния пазар с 30% през първото тримесечие на новата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР