С 1 000 лева глоба, в полза на държавата, е

...
С 1 000 лева глоба, в полза на държавата, е
Коментари Харесай

Глобиха с 1000 лева мъжа на малолетна, родила 2 деца

С 1 000 лв. санкция, в интерес на страната, е глобен юноша от Асеновград поради това, че е заживял на брачен начала с 13-годишна госпожица. Любовта сред тях пламнала още при запознанството посред им, когато тя била на 13 година, а той – на 16 година По бит, двамата влюбени вдигнали женитба и скоро по-късно се появили двете им деца.
Историята почнала през месец юли 2013 година 13-годишната мома от Карлово отишла на посетители при вуйна си в Асеновград, където се срещнала с бъдещия си брачен партньор. Младежите се харесали незабавно и решили да се оженят. Още същата вечер, без да споделя на вуйна си, момичето избягало от вкъщи й и отишло в жилището на момчето непринудено, където двамата имали интимни връзки. На идващия ден се обадили на майката на девойката, с цел да й оповестят, че са се оженили. Последвала сватбата, след която на младото семейство през март 2014 година се родило първото дете, а през септември 2015 година на бял свят се появило и второто. Тогава бащата към този момент бил на 18 година По това време мъжът работил в Германия, а родителите му не разрешавали на момичето да излиза и да се среща с други хора. Не й разрешавали да върви до Карлово, нито даже да отиде на погребението на баба си. Въпреки това, неоспорим е фактът, че е налице доброволност за фамилното общуване, от страна на малолетната, заради което следва да бъде наложено по-леко наказване, показват магистратите.
В документите се изяснява, че малолетното момиче е родило две деца, което сочи една по-висока степен на социална заплаха от осъщественото действие. Когато е забременяла с първата си рожба, девойката е била на нежната възраст от 13 година и нейното психическо и физическо развиване към момента не е било приключило. А раждането на две деца мощно заплашва освен нейното здраве, само че и като родител тя не е в положение да изгледа и да сътвори пълноценни човеци за страната и обществото, акцентират от Районен съд-Асеновград.
Според правосъдните актове, към днешна дата брачният партньор на малолетната към този момент е пълновръстен и би могъл да носи наказателна отговорност. Крайното правосъдно решение е да му бъде наложена санкция в размер на 1 000 лв., защото не е осъждан до момента. Момчето се дефинира като български жител с обучение – приключен 7-ми клас. Сега той работи във Франция и с приходите, които получава от работата там устоя двете си деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР