РЗОК-Враца финализира процедурата по подписването на договори с изпълнителите на

...
РЗОК-Враца финализира процедурата по подписването на договори с изпълнителите на
Коментари Харесай

Здравната каса във Враца подписа договорите с лекари и стоматолози

РЗОК-Враца завърши процедурата по подписването на контракти с изпълнителите на извънболнична, болнична и дентална помощ, подали заявки за работа по реда на Националния рамков контракт /НРД/ за интервала от 2020 година до 2022 година
Сключените и настоящи контракти с РЗОК-Враца по реда на НРД за медицински действия за 2020-2022 година за оказване на първична извънболнична здравна помощ /ПИМП/ са общо 92, от които 91 като самостоятелни практики и 1 като групова процедура с двама лекари. Така броят на общопрактикуващите лекари в региона, сключили контракт с РЗОК-Враца, е 93 за 2020 година
Сключените и настоящи контракти с РЗОК-Враца по реда на НРД за медицински действия за 2020-2022 година за оказване на профилирана извънболнична здравна помощ /СИМП/ са общо 120. От тях 95 лекари експерти ще работят на самостоятелен контракт с РЗОК-Враца. Броят на подписаните контракти с медицински центрове е 18, като се чака сключване на контракт с още един център, с ДКЦ – 1, с групови практики – 5 и за сложно диспансерно наблюдаване – 1 контракт. С един от медицинските центрове, който е нов контрактуван сътрудник на РЗОК-Враца, е контрактувана напълно нова за РЗОК-Враца активност по специалността детска кардиология.
Сключените и настоящи контракти по реда на НРД за дентални действия за 2020-2022 година са общо 104. От тях 86 стоматолози от региона ще работят с РЗОК-Враца като самостоятелна процедура, 14 са груповите стоматологични практики, подписани са контракти и с 2 дентални центъра. Специализираната извънболнична дентална помощ ще бъде обезпечена от 1 медико-дентален център и 1 самостоятелна процедура.
Сключените и настоящи контракти с РЗОК-Враца по реда на НРД за медицински действия за 2020-2022 година за осъществяване на медико-диагностична активност са 18. Така в област Враца ще действат общо 5 независими медико-диагностични лаборатории, лаборатории ще работят и в 3 многопрофилни лечебни заведения, в 2 медико-дентални центъра, в 7 медицински центъра и в 1 ДКЦ.
Болниците, които ще работят по контракт с РЗОК-Враца през 2020 година, са общо 11. МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца възвръща активността си в региона на инвазивната кардиология и съдовата хирургия за диагностика и лекуване на пациенти със сърдечно-съдови болести.
На територията на област Враца по контракти с РЗОК-Враца сега работят общо 47 аптеки, които отпускат лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, назначени за домашно лекуване. 12 от тези аптеки отпускат медикаменти за военноинвалиди и военнопострадали, а 14 аптеки отпускат лекраства за ветерани от войните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР