РЗИ обявява грипна епидемия в Старозагорска област и спира учебните

...
РЗИ обявява грипна епидемия в Старозагорска област и спира учебните
Коментари Харесай

Грипна епидемия в Старозагорска област, спират учебните занятия за три дни

РЗИ афишира грипна зараза в Старозагорска област и стопира образователните занятия за три дни. Това заяви доктор Златина Нанева, шеф на инспекцията, представена от Българска телеграфна агенция.

През последната седмица е записана висока заболеваемост - 264,84 души на 10 000. Анализите на изследваните проби на заболели лица с остри респираторни болести демонстрират съществуване на грипен вариант А H3N2. Засегнати са всички възрастови групи. РЗИ - Стара Загора предлага да се преустановят свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. В заведенията за извънболнична помощ да разкрият при опция грипни кабинети; да преустановят работата на женските и детски консултации; да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации; да спрат профилактичната активност.

РЗИ предлага на старозагорци да лимитират обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Ежедневно ще се управлява заболеваемостта от грип и остри респираторни болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР