РЗИ – Враца е създала организация за провеждането на ежемесечно

...
РЗИ – Враца е създала организация за провеждането на ежемесечно
Коментари Харесай

Ударно тестват за коронавирус потребителите на социални заведения във Врачанско

РЗИ – Враца е основала организация за провеждането на ежемесечно проучване за COVID-19 на лица и личен състав от обществени заведения на територията на област Враца, оповестяват от инспекцията.
Извършено е пробонабиране в следните обществени институции:
На 4 август за тествани 16 консуматори на обществени услуги и 9 лица от личния състав на Дома за остарели хора в Мездра. На идващия ден от Дома за остарели хора „ Св. Димитър “ в село Попица са взети общо 64 проби - 42 на консуматори и 22 проби от личен състав. На 6 август са изледани 41 индивида от Дома за остарели хора „ Баба Марта “ в село Липница, а на идващия ден е осъществено пробонабиране от Дома за възрастни хора с умствена назадничавост в село Три Кладенци. Взети са общо 56 проби, от които 36 на консуматори на обществени услуги и 20 проби от личен състав.
Всички резултати са негативни. Изследванията на рискови групи от популацията на територията на област Враца не престават.
Предвид влошената епидемиологична конюнктура в страната във връзка с COVID-19 се не разрешава приема на нови консуматори в профилираните институции за даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа (домове за остарели хора, домове за пълнолетни лица с умствена изостаналост/деменции/психически разтройства, центрове за настаняване от фамилен вид, дневни центрове за деца и пълнолетни с увреждания, центрове за краткотрайно настаняване и преходни жилища) с изкючение на случаи, налагащи банкет по медицински или филантропични аргументи. В посочените изключения, приемът се реализира след възложен негативен резултат от извършен PCR тест в границите на 48 часа преди приема.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР