Ryzen чиповете повишават до 3 пъти графичната производителностНовите процесори за

...
Ryzen чиповете повишават до 3 пъти графичната производителностНовите процесори за
Коментари Харесай

Zen процесори на AMD подсилват вградените решения

Ryzen чиповете покачват до 3 пъти графичната продуктивност

Новите процесори за вграждане на AMD идват с нараснали равнища на продуктивност, благоприятни условия за консолидиране и отбрана на самия чип

AMD пусна две нови продуктови семейства процесори – EPYC Embedded 3000 и Ryzen Embedded V1000, които се явяват високопроизводителни чипове за вграждане.

Процесорите AMD EPYC Embedded 3000 носят мощността на Zen архитектурата за голям брой нови пазари, измежду които мрежовите устройства и системите за предпазване на данни, както и „ edge ” изчислителните среди.

Фамилията AMD Ryzen Embedded V1000 е ориентирана към апаратите за визуализация в медицината, системите за автоматизация в индустрията, игралните автомати и тънките клиенти.

Новите процесори за вграждане на AMD идват с нараснали равнища на продуктивност, благоприятни условия за консолидиране и отбрана на самия чип . Няколко клиента на компанията към този момент оповестиха артикули, основани на EPYC Embedded 3000 и Ryzen Embedded V1000, включително ултразвукова инсталация за визуализация в медицината и Ultra HD платформи за казино игри.

Разработчиците могат да закупят платки въз основата на новите процесори и софтуерни принадлежности за развиване на екосистемата от устройства за вграждане.

AMD акцентира няколко основни преимущества на новите процесори за вграждане, включително по-висока продуктивност на $, по-добра свързваемост, надеждност и склонност за сервизиране от корпоративен клас, както и по-малка повърхност от конкурентните решения за усъвършенствано планиране на съответните платки.

Освен продуктивността за корпоративните клиенти главно значение има сигурността, без значение дали тези чипове ще бъдат вграждани във висок клас суичове, в тънки клиенти и каквото и да било сред тях. AMD EPYC Embedded и AMD Ryzen Embedded пазят данните на хардуерно равнище, като се допълват от хардуерно-валидирани благоприятни условия за пускане.



В допълнение, технологията на предпазено криптиране на паметта (Secure Memory Encryption, SME) предотвратява неоторизирания достъп до физическата памет, до момента в който предпазената криптирана виртуализация (SEV) предлага още повече защитеност с криптиране на паметта на виртуалните машини, без нужда от промени на равнище приложения.

AMD EPYC Embedded 3000 има висока степен на мащабируемост – от 4 до 16 ядра, налични както в еднонишкови, по този начин и в многонишкови конфигурации. TDP варира от 30W до 100W, а разширяемите вход-изходи (I/O) поддържат до 64 PCIe писти. Предвидени са до 32MB споделен L3 кеш с до 4 самостоятелни канала на паметта.

Процесорът AMD Ryzen Embedded V1000 се явява APU чип, комбиниращ Zen CPU с Vega GPU на една поставка , с до 4 CPU ядра/8 влакна и до 11 GPU изчислителни единици, достигайки продуктивност 3,6 терафлопа. TDP на този процесори варира от 12W до 54W, поддържат се до 16 PCIe шини, разнородни USB варианти с до 4 USB 3.1/USB-C връзки, спомагателни USB, SATA и NVMe интерфейси.

В допълнение, Ryzen Embedded V1000 може да работи с до 4 екрана с 4K резолюция и поддържа 5K графика, H.265 кодиране/декодиране и VP9 декодиране. Чипът е съчетаем с 64-битова DDR4 памет с продуктивност до 3200 MT/s.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР