"Рязко се ускори търсенето за избор на членове в КЕВР.

...
"Рязко се ускори търсенето за избор на членове в КЕВР.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Да се откажем от ядрената енергетика и да инвестираме във ВЕЦ-овете

"Рязко се форсира търсенето за избор на членове в КЕВР. На нашия член мандата не му изтича, а на другите им изтича, както и на ръководителя. Още март месец разпоредбите за избор на нови членове са определени, остава да бъдат препотвърдени в зала ". С тези думи стартира коментара си за енергетиката в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се и член на парламентарните комисии по енергетика, по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и подкомисия за наблюдаване на активността на КЕВР към Комисия по енергетика.

"Нямаше никакъв гаф в КЕВР, по този начин е в енергетиката. А когато сравняваш прогноза годишна с миналогодишната за май и като има такава медия, която печели от кликвания на изявленията почнаха недоразумения. Изказването на премиера беше доста остро, КЕВР е самостоятелен орган и няма по какъв начин той до момента в който реже лента да споделя, че ще смени комисията поради 42 % понижение на газа. Не дадоха опция на комисията да изясни. Когато министър председателят е излязъл и ти е споделил, че от на следващия ден си отиваш, надали не Иван Иванов излезе да се оправдава. Цените на топлоенергията ще бъдат одобрени на 1 юни, а до тогава ще си приказваме. Ако предходната година си плащал 100 лева, в този момент ще се платят 85 лева ", разяснява той.

"Излизането и оповестяването на Борисов, че ще бъдат върнати 150 млн., които след това станаха над 200 млн. карат хората да се усещат като че ли някой ще пристигна на вратата им да им върне пари. На хората към този момент им се изчака чакането и си мислят към този момент, че всичко това е неистина. Таксиметровият човек, който е возил клиент на газ, къде ще търси да му върне парите? Трябваше без политици да си дефинират по какъв начин да решат парите, в случай че не могат да се схванат, да бъде по правосъден път ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Рамадан Аталай: Цената на парното не е работа на Борисов

"Булгартрансгаз " прави всичко допустимо, Движение за права и свободи моли допустимо по-тихо и добродушно без да се възбуждат ползи, да се случи този газопровод, Турски, Балкански или Герберски. Ситуацията с интерконектора с Гърция е изпаднал в положение, че няма по какъв начин да прекараме газа от Азербайджан, всичко това сега ме тормози. Гръцката страна не постъпва правилно, има едно леко навеждане да мине бурята, с цел да се надигнем, само че към този момент върховете на тези, които са изправени, са обрулени. Управляващите да създадат всичко допустимо гръцката страна да си извърши уговорките по плана ", показа Аталай.

"Да създадем условия за идващото потомство, да влагаме в новаторски технологии и да използваме механизмите за обективен преход, та да не се усеща подценен никой. Нямаме време, би трябвало да създадем районните си проекти. Не е належащо да слушаме за пури и кой с кого си мери силата. От районните проекти да създадем и националния проект. Ако не натиснем ръководещите да вземат средствата на Европейски Съюз с планове, ще изпуснем момента. Във въгледобива и ТЕЦ-овете би трябвало да преминат преквалификация служащите. Трябва да се откажем от развиването на нуклеарната енергетика, "Белене " няма по какъв начин да се случи, би трябвало да минат на газ мощностите ", изясни гостът.

"Трябва да включим в районните си проекти двете си Водноелектрическа централа, ще имаме към 1000 мегавата единствено в България, основава се транспортна връзка. Ще се възстановят и напоителните системи в Североизточна България, с цел да развием земеделието в кръговата стопанска система. АЕЦ "Белене " в този тип няма да се намерят сили, които да дойдат да го построят, а средствата от Европа ще бъде неточност да бъдат вложени в този план. На загубата откъдето и да се върнеш обратно, е облага ", приключи Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР