Рязко се е увеличил броят на напусналите германската армия, показва

...
Рязко се е увеличил броят на напусналите германската армия, показва
Коментари Харесай

Рязко се е увеличил броят на напусналите германската армия


Рязко се е нараснал броят на напусналите немската войска, демонстрира информация от миналата година. На какво се дължи отводът на от ден на ден германци да служат във войската?

За миналата година управляващите са записали 951 молби за овакантяване на военна работа. Според отчет броят на отказалите се от работа в Бундесвера се е нараснал съвсем пет пъти предходната година спрямо 2021 година и повода е избухналата война в Украйна.

В Германия наборна военна работа няма от 2011 година, тъй че отказалите се от военна работа през предходната година са непринудено служещи бойци в немския Бундесвер. Според отчета огромна част от напусналите оправдават молбите си предвид на съветската нападателна война против Украйна и допустима ескалация, както и с обстоятелството, че не са очаквали боен спор.

Говорител на Федералната работа за ръководство на личния състав в Бундесвера съобщи също през септември предходната година, че „ действителният брой на претендентите за военна работа в Бундесвера понижава от началото на 2022 година “

Липсата на съоръжение и прекомерно дребното личен състав са единствено две от многото провокации, с които Бундесверът и министърът на защитата Кристин Ламбрехт се борят. Екип от специалисти на Министерството на защитата ги прегледа по-подробно през последните няколко месеца и направи към 200 оферти по какъв начин да се увеличи оперативната подготвеност на войските.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР