Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически

...
Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически
Коментари Харесай

Увеличи се броят на жертвите при експлозията в Китай

Рязко набъбна броят на жертвите от гърмежа в китайския химически цех в град Янчън, на към 260 километра северно от Шанхай. По последни данни те са към този момент 47, а ранените - 640. Сериозно потърпевшите са 90. От тях 32-ма са в сериозно положение, а 58 - в тежко, оповестиха Франс прес и Ройтерс, цитирайки кмета на града Цао Лубао. Неговата конференция бе излъчена директно от доста китайски електронни медии. 

Наложила се е евакуацията на 3000 души от зоната на детонацията като защитна мярка против нови гърмежи и приключвания на рискови газове. Пострадалите са настанени в 16 лечебни заведения. В избавителните интервенции на място вземат участие 192 противопожарни отряда, 3500 души медицински личен състав, над 930 военнослужещи и тежка техника по почистване на руините. С големи старания пожарът след гърмежа най-сетне е бил овладян тази заран към 3 ч локално време.

Китайският президент Си Цзинпин, който е на публично посещаване в Италия, подреди през днешния ден на държавното управление да окаже оптималната помощ на всички потърпевши от гърмежа, на способените органи - да хвърлят всички сили за очистване на последствията, да продължат издирвателно-спасителните работи, както и да се открият аргументите за произшествието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР