Рязката промяна на времето причини големи щети на редица места.

...
Рязката промяна на времето причини големи щети на редица места.
Коментари Харесай

Силният вятър в София направи големи поразии

Рязката смяна на времето аргументи огромни вреди на редица места. Какви сигнали са подали софиянци. Вятърът сътвори доста предпоставки за произшествия в страната. В София не беше чак толкоз ужасно, колкото в Северна България или Благоевград, предава bTV.

Въпреки това, сигнали са подавани в Столична община цяла нощ. В столичния квартал " Сухата река " е паднало дърво в двора на училище. То веднага е било обезопасено с ленти, за да не се създадат предпоставки за инциденти. В момента екипи на столична община го премахват.

" Над 20 сигнала за паднали дървета в София са получени и обработени от колегите. Има и сигнали за строителни пана от обекти, ламарини. Всичко е обезопасено и направено. Тази вечер всичко премина спокойно ", каза Красимир Димитров от Дирекция аварийна помощ и дирекция към Столична община. По думите му сигналите са малко. Вятърът беше силен, но отслабна през нощта, не сме имали много работа.

Димитров също подчерта,че са почистени и шахтите по пътната мрежа от листата, за да не се създадат предпоставки за инциденти при очакваните дъждове.

Пострадал е само един автомобил. Иначе няма пострадали хора и материални щети. Най-много сигналите за инциденти във връзка с вятъра са били подадени от квартал Лозенец. Димитров припомни, че за паднало дърво сигналите трябва да се подават към " Зелени състеми " и екологът на района да прецени какво да се прави с опасните дървета.

Той също апелира за обезопасяване на преградните пана по строежите, за да няма пострадали. Димитров също подчерта, че сигнали от социални мрежи дирекцията не обработва, обработват се само сигнали, постъпили на спешния телефон за 112.

По последни данни, квартали и райони на София без електричество няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР