Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След

...
Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След
Коментари Харесай

Бурни ветрове във вторник в почти цялата страна

Рязка смяна във времето ни чака в идващото денонощие. След ясното и топло време през днешния ден, вторник ще е прохладно и ще става студено. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Все още на обособени места ще има и слаби валежи, най-вече от дъжд, в планините - от сняг.

Времето над България в идващите дни ще се дефинира от бърз леден фронт, който ще премине над страната от запад на изток с рухване на температурите и слаби превалявания от дъжд, и сняг.

Зимата ще подсети за себе си през новата седмица, идва мраз

В 21 области в страната е разгласен жълт код поради предстоящи бурни ветрове.

Предупреждението в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. В тези региони ще духа мощен запад-северозападен вятър със скорост 15-19 м/сек, вероятни пулсации до 21-24 м/сек.

В нощта против сряда вятърът ще отслабне и ще се обърне от север и от североизток, денем в източната половина от страната ще бъде сдържан. Застудяването обаче ще продължи. Ще има и валежи от сняг, с по-голяма възможност в планинските региони и в Северна България.

В четвъртък и петък също ще се задържи студено. В Източна България ще остане и прохладно, със забележителна облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Над Западна България облачността ще се раздира и краткотрайно ще понижава, повече през първия ден.

През почивните дни вятърът още веднъж ще се смени със северозападен, ще бъде слаб до сдържан. В повече региони ще има разкъсвания и понижения на облачността. Дневните температури ще се покачват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР