Рязък спад в приходите си за първото тримесечие, обяви Китайската

...
Рязък спад в приходите си за първото тримесечие, обяви Китайската
Коментари Харесай

Китайската национална петролна корпорация обяви 14,4% спад на приходите за първото тримесечие

Рязък спад в приходите си за първото тримесечие, разгласи Китайската национална петролна корпорация (CNPC). Те са намалели с 14,4% и са били 509,1 милиарда юана (72,7 милиарда долара), а съгласно компанията, повода е забележителния спад в световната икономическа интензивност след началото на пандемията от COVID-19, което докара до стесняване на търсенето и спиране на веригите за доставки, съобщи " Радио Китай ".

Нетните загуби за акционерите са достигнали 16,23 милиарда юана, като за съпоставяне през първото тримесечие на предходната година те са имали облага от 10,25 милиарда.

Освен въздействието на епидемията, другата значима причина за стесняване на облагите на компанията е внезапният спад в цените – до края на първото тримесечие суровия нефт вид „ Брент " и „ Западен Тексас " са поевтинели надлежно с 73,25% и 66,53%.

Отбелязвайки, че Китайската национална петролна корпорация е изправена пред невиждан напън, президентът ѝ Дай Хоулян разяснява, че съчетанието на актуалните две отрицателни за петролния бранш събития – пандемията и понижаването на международните цени, е нанесло мощен удар върху търсенето и предлагането и ще принуди компанията да свие разноските си тази година. „ На фона на мрачната обстановка, компанията ни ще ускори координацията на индустриалните вериги, ще затегне разпоредбите за разходване на средства и ще задълбочи пазарно насочените промени, с цел да продължим да работим обикновено ", добави Дай Хоулян.

На 30 април, когато бе последният работен ден за тържищата преди почивните дни за Първи май, цената за акция на Китайската национална петролна корпорация спадна до 4,44 юана. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР