Рязък спад на доверието към правителството, премиера и управляващото мнозинство

...
Рязък спад на доверието към правителството, премиера и управляващото мнозинство
Коментари Харесай

Алфа рисърч отчита рязък спад на доверието към премиера и правителството

Рязък спад на доверието към държавното управление, премиера и ръководещото болшинство и отлив на поддръжката за партиите от обединението. Това демонстрират оповестени през днешния ден резултати от допитване на " Алфа рисърч ".

Изследването е извършено сред 8 и 14 април измежду 1037 българи и е осъществено със лични средства на Агенцията.

Данните сочат консолидация измежду последователите на ГЕРБ и готовност на коренен избор.

Партията " Възраждане " е четвърта по поддръжка, съвсем наедно с Българска социалистическа партия.

Рейтингът на Владимир Путин в България обаче се срутва.

Резултатите обрисуват изострена поляризация в обществено-политическите настройки и мощна динамичност в отношението към основни политически играчи.

Според изследването доминират песимистичните упования, че кабинетът ще успее да овладее настоящите рецесии. Заради политическата турбулентност през последните два месеца има ускорена динамичност в електоралните настройки.

С 21,7% от решилите да гласоподават ГЕРБ излиза с към 3% пред " Продължаваме промяната ". Това обаче е отлив с 6 пункта за новата партия единствено за два месеца.

БСП са трети с 10,2%, " Възраждане " - четвърти с 9,4%. Движение за права и свободи са със 7,6%. Процент по-малко има " Демократична България ", а " ИТН " са на ръба с 4,5%.

Проучването на " Алфа рисърч " демонстрира, че 46% от българите наблюдават всекидневно и с детайлности новините за военните дейности в Украйна.

Продължава ерозията в персоналния рейтинг на Владимир Путин. След спада до 32% в първите дни на войната, в този момент доверието в него слиза на 25%.

На този декор две трети от интервюираните са на мнение, че мястото на България в изменящия се свят е в съюз със страните от Европейския съюз и НАТО.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР