Рязък скок на цената на шофьорските курсове. В сряда ще

...
Рязък скок на цената на шофьорските курсове. В сряда ще
Коментари Харесай

Важна новина за всички бъдещи шофьори!

Рязък скок на цената на шофьорските курсове. В сряда ще бъде гласувано наложителните часове по кормуване за бъдещите водачи да се усилят от 31 на 45. Бизнесът към този момент пресмята, че това евентуално ще докара до повишаване на образованието с 300 лв..



Промените са на Министерството на образованието. В сряда те ще бъдат гласувани дефинитивно от работна група. За да влязат в действие е необходим единствено автограф на просветителния министър. Реалната смяна ще се случи от края на август или при започване на септември, когато ще се промени и цената на курса, прецизира Нова телевизия.



Целта на увеличението на часовете е да се подсигурява по-добро образование на бъдещите водачи и по-малко произшествия на пътя. С тази цел на идващ стадий се планува и въвеждането на симулатор за практическите занятия на кандидат-водачите.

Повече кормуване и по-малко образование на доктрина - това плануват измененията.

„ Ще бъдат включени по-голям брой часове за шофиране в извънградски условия. Времето за шофиране по автомагистрала също ще се усили. Ще има наложително шофиране през нощта, както и в трафик ”, сподели ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Колко по-малко ще са часовете по доктрина, занапред ще се посочи.

„ Има доста неща, които биха могли сами да се прочетат, по тази причина не е належащо наказванията да се знаят наизуст ”, уточни още Йонко Иванов.

Вътрешните изпити също ще отпаднат. Цената на образованието обаче сигурно ще скочи. Ако сега се заплаща сред 650 и 800 лв., след смяната сумата ще скочи с сред 250 и 300 лв.. На идващ стадий от измененията, в курсовете евентуално ще влязат и симулаторите за кандидат-водачите.

„ Симулаторите са навлезли в съвсем целия Европейски съюз преди повече от 10 години и са се наложили като сполучлив модел за образование ”, разяснява Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

За част от инструкторите симулаторите не са добра концепция и се заканват, че в случай че бъдат принудени да ги купуват, ще стартират протестни дейности.

„ Поредната налудничава концепция. Този тренажор не може да откри действително място в образованието. Измеренията, чувството, навиците, които се получават, по-късно не намират безусловно никакво приложение ”, уточни автоинструкторът Красимир Георгиев.

Източник: Nova
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР