Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два

...
Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два
Коментари Харесай

Ryanаir анулира 600 полета за два дни заради голяма стачка

Ryanair ще анулира над 12% от полетите си за два дни идната седмица в най-голямата стачка, проведена в миналото след ескалирането на недоволството от страна на кабинния екипаж, оповестява Ройтерс.

Ирландската самолетна компания, която е най-голямата по брой на пасажерите в Европа съобщи, че ще бъдат наранени близо 50 хиляди клиенти, пътуващи от и до Белгия, Португалия и Испания на 25 и 26 юли, защото ще бъдат анулирани до 300 полета дневно.

" Тези стачки са изцяло неоправдани и няма да реализират нищо друго с изключение на да провалят фамилни почивки “, се споделя в изказване на самолетната компания.  На 12 юли Ryanair анулира 30 полета, когато стачкуваха единствено някои от водачите в Ирландия. От компанията са декларирали още, че ще анулират 24 полета в петък по време на втората от общи три стачки, планувани от водачите. Кабинният екипаж от цяла Европа разгласява лист с 34 претенции на 4 юли, в това число искане за " обективна заплата за живот “, по-добро възнаграждение по време на болничен и трудови контракти на майчин език и формирани в сходство с локалното, а не с ирландското законодателство.

Кабинният екипаж се оплаква, че би трябвало да си заплаща за водата, която употребява по време на полет и да дават писмени подробности за симптоми при болест. Ryanair разгласява в сряда в Twitter лист с придобивки, които се поставят на кабинния екипаж, в това число възнаграждение до 40 хиляди евро на година, заявявайки, че личният състав му има едни от най-хубавите условия в Европа за нискотарифния бранш.

" Смятаме, че екипажът е добре заплатен и изискванията са положителни “, разяснява маркетинг шефът на компанията Кени Джейкъбс. Той сподели още, че ще има среща с екипажа, с цел да се видят какви са проблемите и да бъдат прегледани, само че с уточнението, че би трябвало да бъде непокътнат " нискотарифния, високоефективен “ модел на сдружението. Ryanair, която лети до 37 страни и транспорти 130 млн. пасажери предходната година предотврати огромна стачка преди Коледа, като реши да признае профсъюзите за първи път в своята 32-годишна история, само че от този момент се пробва да реализира съглашение с тях. " Ryanair реши да анулира полетите си седем дни по-рано, защото не вижда опция за анулация на стачката, като по този метод желае да даде опция на пасажерите да трансформират резервациите си “, изясни още Джейкъбс. Авиокомпанията, която се чака да разгласи финансовите си резултати за второто тримесечие в понеделник, разгласи рекордна годишна облага от 1,45 милиарда евро към 31 март. Дружеството обаче предизвестява, че финансовият й резултат се свива поради по-високите цени на горивата и възходящите разноски за личния състав.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР