Ryanair - най-голямата европейска авиолиния по брой превозвени пътници -

...
Ryanair - най-голямата европейска авиолиния по брой превозвени пътници -
Коментари Харесай

Ryanair се оплака в Брюксел от забавени и отменени полети

Ryanair - най-голямата европейска авиолиния по брой превозвени пасажери - сигнализира Европейската комисия и държавните управления в блока, настоявайки за бързи дейности за възстановяване на качеството на въздушния надзор.

Авиопревозвачът се оплаква, че поради дефицит на фрагменти се стига хиляди забавени и анулирани полети. Само през май месец над 117 хиляди полети са забавени, като 61% от тях поради дефицит на фрагменти във въздушния надзор и стачки. 56 хиляди полета пък са забавени с над 15 минути - четирикратно нарастване по отношение на 2017 година.

Любопитното е, че забавянията поради неприятно време са се усили също четирикратно до 45 хиляди полета от 11 хиляди през май на предходната година. " Странно, само че множеството от тях (почти 60%) са били в петък и събота, а не в останалите дни от седмицата ", споделят от Ryanair, като показват, че очевидно по този начин въздушният надзор прикрива дефицита си.

През май авиопревозвачът е отменил над 1 000 полета - " съвсем всички поради дефицита на фрагменти или стачки ". Година по-рано анулираните полети са били 43. Подобно е ситуацията и при другите компании. EasyJet е отменила 974 полета при 117 година по-рано, а основният изпълнителен шеф на IAG Уили Уолш съобщи, че обстановката " унищожава трафика в Европа ".

" Отново през тази седмица френските чиновници ще стачкуват събота и неделя, което ще докара до още стотици анулирани полети, което ще провали почивката на хиляди пасажери ", споделя и основният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О " Лиъри.

" Много от тези полети даже не кацат във Франция, само че ще би трябвало да бъдат анулирани, тъй като минават над страната ", добавя той. Проблеми има и в Германия и Англия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР