Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на

...
Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на
Коментари Харесай

Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

Ryanair Holdings разгласи проект за назад изкупуване на акции на стойност €700 милиона ($760.9 милиона) след увеличение на приходите.

Ирландската нискотарифна самолетна компания предвижда 8% растеж на броя на пасажерите, като се стреми да доближи 198-200 милиона пасажери. Този растеж обаче зависи от това дали Boeing ще извърши уговорките си за доставка на нови мяшини, защото сега Ryanair има дефицит на 23 самолета от производителя.

“ “, обявиха от Ryanair, като означиха, че всяко закъснение ще трансферира по-голяма част от растежа на трафика към втората половина на годината, която нормално е с по-ниска рентабилност от в началото плануваната.

Освен това потенциалът на късите дистанции за лятото е повлиян от проблеми с поддръжката на моторите, които засягат доста самолети (Airbus) в Европа.

Въпреки тези провокации търсенето на летни полети е огромно, като резервациите надвишават миналогодишните равнища, макар че в последно време цените са по-меки от предстоящото. Ryanair чака цените през лятото да бъдат непроменени или малко по-високи спрямо предишното лято.

Приходите за фискалната година надминаха упованията на анализаторите, макар разстройствата, породени от стачките на европейските въздушни ръководители и анулацията на полети през март заради спора сред Израел и Хамас.

Компанията регистрира облага след данъчно облагане в размер на €1.92 милиарда, което съставлява 34% нарастване по отношение на миналата година, при доходи, които са нарастнали с 25% до €13.44 милиарда. Анализаторите предвидиха доходи от €13.37 милиарда, съгласно консенсуса на Visible Alpha. През януари Ryanair предвиждаше облага след налози в диапазона от €1.85 милиарда до €1.95 милиарда.

Тази седмица ще стартира противоположното изкупуване на акции на Ryanair, подкрепено от растежа на междинните цени на билетите, приходите от един пасажер и спомагателните доходи.

През миналата година близо 184 милиона пасажери са пътували с Ryanair, което съставлява нарастване от 9%, а коефициентът на натоварване на самолетите на компанията – показващ степента на запълване на самолетите – е 94%, спрямо 93% през миналата година.

В вероятност резултатите на Ryanair за настоящата финансова година ще зависят от смекчаването на въздействието на фактори като войните в Украйна и Близкия изток, разстройствата във въздушния трафик или по-нататъшните забавяния на доставките от страна на Boeing. Компанията съобщи, че е прекомерно рано да се дават финансови насоки за настоящата година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР