Рядко слънчево затъмнение превърна денят в нощ в голяма част

...
Рядко слънчево затъмнение превърна денят в нощ в голяма част
Коментари Харесай

Хиляди се насладиха на рядко пълно слънчево затъмнение в Чили и Аржентина

Рядко слънчево затъмнение трансформира денят в нощ в огромна част от територията на Латинска Америка, в това число Чили и Аржентина.

То продължи 2:36 минути и можеше да се следи в северната част на Чили, в Тихоокеанския район и Аржентина.

Затъмнението стартира в 13.01 часа локално време (17:01 по Гринуич) в Тихия океан. Ивицата на цялостната мрачевина, необятна над 150 км, доближи северните крайбрежия на Чили в 16:38 часа (20:38 по Гринуич), преди да прекоси централните елементи на Аржентина и да се изгуби в Атлантическия океан, съобщи Франс прес.

Близо 300 000 души го следиха в Чили, където са близо половината от обсерваториите на планетата. В столицата Сантяго, където затъмнението беше 92%, хората се струпаха по покривите на постройките, събраха се в паркове и площади, с цел да го видят. В Аржентина най-голямото голям брой се струпа в региона на Куйо в централната част на страната.

Частично затъмнение можеше да се следи в Перу, Еквадор, Парагвай, Боливия, Уругвай, в елементи от Колумбия, Венецуела и Панама.

Следващото цялостно слънчево затъмнение над Южна Америка ще бъде на 14 декември 2020 година.



LIVE: Watch as a total solar eclipse streaks across the sky in South America#EclipseSolar2019 #EclipseEnSanJuanhttps://t.co/tXWazBKVzW
— WIRED (@WIRED) July 2, 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР