Рядко се замисляме, пък и едва ли знаем, че фурмите

...
Рядко се замисляме, пък и едва ли знаем, че фурмите
Коментари Харесай

Много сладкият плод, който се грижи за тялото ни

Рядко се замисляме, пък и надали знаем, че фурмите имат необятен набор от здравословни и хранителни стойности. Отлични  са против анемия, намаляват холестерола, само че се отразяват отлично и за доста други неща.

Фурмите са отличен източник на естествени фибри, които са незаменими за тялото за добра работа на червата.

Натуралната захар, открита във фурмите, е съвършена опция на елементарната захар. Те са лесни за мелене и понижават възприятието на апетит. По състав фурмите са същинска естествена мултивитаминозна таблетка.

Те се и отличен източник на желязо, а това е изключително значимо за хората с анемия. Те би трябвало да ядат колкото се може повече от този плод. Желязото, като част от хемоглобина, дефинира количеството О2 в кръвта.

Поради високия % хранителни субстанции, този плод провокира чувство за задоволеност и оказва помощ при загубата на непотребни килограми.

В 100 г фурми се съдържат към 280 калории. Този плод е извънредно богат на въглехидрати и захари (главно глюкоза и фруктоза), което го прави благонадежден източник на сила.

След изсушаване във фурмите има 10 пъти повече протеини. Те съдържат съвсем всички витамини (без Е). Ценни са и поради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални субстанции, микроелементи и антиоксиданти.

Фурмите, сходно на другите сушени плодове, могат да се съхраняват по-дълго време, освен това при стайна температура. Техните хранителни и вкусови качества не се губят в продължение на година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР