Рядко се случва две звезди да се сблъскат, но когато

...
Рядко се случва две звезди да се сблъскат, но когато
Коментари Харесай

Вечната страст – Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Рядко се случва две звезди да се сблъскат, само че когато това стане, се ражда същинска супернова.

Случаят на Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън е тъкмо подобен.

Любовта сред двамата е същинска галактика от пристрастеност, всемирски искра и метеоритни кавги.

Връзката им е наситена с повече бракове и разводи, в сравнение с която и да е друга в Холивуд, а малко преди гибелта си Тейлър декларира, че в случай че Бъртън беше още жив, сигурно щяха да се оженят още веднъж .

Впечатляващата им любовна история заслужава внимание, по тази причина дано ви я разкажем в резюме (поне това, което се знае официално).

Годината е 1963, Елизабет и Ричард се срещат на снимачната площадка на суперпродукцията „ Клеопатра “ . Въпреки че и двамата са женени към този стадий от живота си, споделят, че са се влюбили един в различен от пръв взор.

Тя риби, той скорпион – обречени са на обич и тествания .

Първата им целувка, която е се случва пред камера, продължава толкоз дълго, че на всички им става неловко, а режисьорът стартира да вика „ Стоп! “. Това като че ли ще бележи връзките им занапред отсега нататък – постоянно да прекаляват, унесени в пристрастеността .

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Връзката им няма по какъв начин да остане скрита дълго време, изключително в Холивуд. Пресата изригва с изявления за новата звездна двойка, което води до два бързи развода – Елизабет оставя своя четвърти подред брачен партньор Еди Фишър , който пък била „ откраднала “ от своята колежка Деби Рейнолдс. Ричард от своя страна се развежда със Сибил Уилямс, с която е бил женен 14 години.

Елизабет е на 31, той на 38 – идеалната възраст да стартират да се държат като влюбени младежи.

Първият им брак продължава 10 години и бива кондензиран с нездравословни количества алкохол, необикновен медиен интерес, лъскави всемирски събития, буйни целувки, разгорещени разногласия и разменени обиди .

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Приятелите на двойката са изумени по какъв начин двамата могат да си разменят обидни прилагателни като че ли е някаква игра. Може би за тях е било тъкмо това, защото никой от двамата не крие, че е бясно влюбен в другия.

Това обаче не попречва на Ричард да изневери на Елизабет . Апокалипсисът в връзките им е като написан по сюжет – мощни страсти, обществени замени на обиди, сълзи, алкохол, търсене на разтуха в бурни празненства и така нататък

И като че ли всичко би завършило дотук. Година по-късно двамата се срещат в рискова непосредственост още веднъж, с цел да обсъдят финансови въпроси към развода си. Чувствата обаче взимат връх и те се усещат още веднъж бясно влюбени. Сватбата не закъснява, както и вторият бракоразвод.

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Оженени през 1975 година, през 1976 към този момент се развеждат с гръм и тропот за наслада на всички папараци и жълти медии.

Още преди публично да подпишат документите за развода, Ричард търси разтуха от непрестанните кавги с Елизабет в обятията на бъдещата си брачна половинка Сузи Милър .

Тейлър от своя страна не губи време и още същата година застава пред олтара (за седми път) един до друг със заможния Джон Уорнър.

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Бракът ѝ с него продължава шест години, тъкмо толкоз, колкото и този на Бъртън с Милър. Случайност? Едва ли!

През 1982 година – когато и двамата се развеждат с половинките си, Елизабет чества 50-я си празник с Ричард на разположение . Двамата настояват, че са единствено положителни другари и нищо друго, само че кой ли им има вяра.

Слуховете, че любовната им връзка се е възобновила, стигат връхната си точка на шупване, когато двамата афишират, че ще вземат участие дружно в театралната режисура „ Private Lives “. Някои настояват, че Тейлър е имала тайния плат да съблазни още веднъж Ричард и да се оженят за трети път, само че последвалите събития демонстрират, че ориста е имала други проекти за тях.

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Отзивите за пиесата са толкоз неприятни, че служат за идеално опрощение на Елизабет да прекалява постоянно с алкохола под предлог, че дави тъгата.

Една вечер тя е толкоз пияна, че не може да се качи на сцената . Вбесеният Ричард не желае да има повече нищо общо с нея и с цел да ѝ отмъсти, се дами за последната си брачна половинка – много по-младата му персонална асистентка Сали Хей.

Година по-късно, на 5 август, дългогодишният му алкохолизъм най-накрая го надделява и той умира на 58 години .

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Елизабет е разведена от две години, само че ѝ лишава още 5 години, да се реши да встъпи в брак още веднъж. Последният ѝ седми брачен партньор (и осма подред церемония) е с Лари Фортенски . Бракът им продължава пет години. 15 години по-късно тя напуща този свят на 79 години.

Запитана един път за какво връзката ѝ с Бъртън все не се получава, макар невероятната им пристрастеност, тя дава отговор „ Може би се обичахме прекомерно доста... “

Тяхната безпощадна и помитаща всичко по пътя си обич продължава да витае като ореол към имената им и да ги свързва вечно, по-силно от всеки земен съюз.

 Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Разгледайте отдадената ни на тях изложба ТУК !
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР