Рядко, но има и добри новини за Covid-19.Екип от специалисти

...
Рядко, но има и добри новини за Covid-19.Екип от специалисти
Коментари Харесай

Стат нюз: По-ниски нива на смъртност от Ковид 19, особено за възрастните, дават лъч надежда

Рядко, само че има и положителни вести за Covid-19.

Екип от експерти по инфекциозни болести пресмята, че степента на смъртност при хора, които имат признаци на болестта, породено от новия ковид, е към 1,4%.  Изключително значимо обаче е, че тази цифра се отнася само за Ухан, китайския град, където е почнало огнището, и се основава на данни от там, тя предлага управление за останалия свят, от което доста страни могат да видят даже по-ниски равнища на смъртност, написа авторитетното издание " Стат нюз ".

В Германия да вземем за пример е 0,6 %, а може даже да падне още поради всеобщите проби. Дори в Италия евентуално ще има преизчисляване, тъй като последните отчети на СЗО демонстрират, че от оповестените хиляди случаи на гибел единствено 12 % от Ковид19, а в останалите случаи повода е предшестващо съществено заболяване. Там единствено 3-ма от умрелите не са имали никакви открити съществени предходни болести. 

(оригиналната публикация четете тук https://www.statnews.com/2020/03/16/lower-coronavirus-death-rate-estimates/ )

Новото пресмятане на смъртността от 1,4% е доста по-ниско от по-ранните оценки от 2% или 3% и много под смъртността за Китай, въз основа на просто делене на смъртните случаи, което води до съвсем 4%.

Въпреки че тя към момента е по-висока от междинната смъртност от 0,1% от сезонен грип, това поражда вяра, че най-лошите последици от ковид ще бъдат необичайност.

Срещу този оптимизъм е упованието, че защото никой не е бил ваксиниран против новия вирус, „ по-голямата част от популацията ще бъде инфектирано “, че към момента няма ваксина против Covid-19, а също и фрапантните публични здравни интервенции като затваряне на публични места и анулация на обществени събития, заключават учените.
----------------------------
Очакването, че „ болшинството “ от популацията ще се болести, отразява най-лошия сюжет за това кой с кого се среща, или както го назовават „ еднородно разбъркване “. Но даже по-реалистичното съмнение, че не всеки се среща с всички останали, значи, че „ най-малко една четвърт до половина от популацията е доста евентуално да се болести “, в случай че липсват ограничения за обществено разграничаване или ваксина, заключават Джоузеф Ву и Кати Леун от Университета на Хонконг, водачи в моделирането на инфекциозни болести, и техните сътрудници.
Добрите вести включват пресмятане на смъртността. За това пресмятане, откривателите са употребявали данни от Ухан - възрастовото систематизиране на 425 ранни случая и 41 ранни смъртни случаи.
Шансът на човек със симптоматична гибел от Covid-19 варира съгласно възрастта, потвърждавайки други изследвания.

За възраст от 15 до 44 години смъртността е била 0,5%, въпреки че може да е била най-ниско равнище 0,1% или най-високо равнище 1,3%.

За хора от 45 до 64, смъртността също е била 0,5%, с допустимо ниско равнище от 0,2% и вероятно високо равнище от 1,1%.

За тези над 64 години тя е 2,7%, с ниско и високо равнище от 1,5% и 4,7%.

Шансът за съществено заболяване от коронавирусна зараза при по-млади хора е бил толкоз дребен, че учените правят оценка степен на смъртност от 0%.

Както лекарите и откривателите виждат от началото на епидемията, доста инфектирани хора в никакъв случай не се разболяват.

Открити са едвам 14% от хората в Ухан с ранни коронавирусни инфекции, сподели епидемиологът Джефри Шаман от учебното заведение за публично здраве на  Колумбийския университет „ Мейлмен “, който управлява изследване, оповестено в Science за недокументирани коронавирусни инфекции.

" Мисля, че има доста повече от 70 000 доказани случаи на Covid-19 в провинция Хубей “, сподели Шаман пред кореспонденти.

Това значи, че „ процентът на смъртност от заразяване “ е даже по-нисък.

Много хора имат Ковид19, само че въобще нямат признаци на заболели и не схващат за това, тъй като не са тествани.

Въпреки героичните старания на Ухан да лекува пациенти, неочакваната поява на епидемията там затрупа лечебните заведения повече, както в Северна Италия.

В страни, които получават авансово предизвестие и се приготвят по-добре, изключително в случай че общественото разграничаване успее да се вкара в точния момент, вероятността от смъртност към момента е по-ниска.

„ Рискът от гибел не може да се обобщава с тази на Ухан, изключително през идващите етапи на епидемията “, пишат Ву и неговите сътрудници. „ Нарастващата наличност на по-нови и вероятно по-добри способи на лекуване за повече пациенти евентуално би довела до по-малко смъртни случаи. “ За Китай учените обобщават, че: „ Към днешна дата смъртността в Ухан е доста по-висока от тази в другите китайски градове “.
За да не се омаловажи опасността, учените предизвестяват, че Covid-19 е на път да болести милиони хора. Ако общественото разграничаване не успее да понижи броя на инфектираните и здравните системи са претрупани, смъртността ще бъде по-висока.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР