Рядка рисунка на Пикасо - "Изпълнителка на флейта и легнало

...
Рядка рисунка на Пикасо - "Изпълнителка на флейта и легнало
Коментари Харесай

Рядка рисунка на Пикасо отива на търг в Париж

Рядка рисунка на Пикасо - "Изпълнителка на флейта и легнало голо тяло " (1932), ще бъде изложена на търг на "Кристис " в Париж на 28 март, оповести аукционната къща, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпросната рисунка до момента не се е появявала на пазара за творби на изкуството и е благосъстоятелност на Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк. Нарисувана е с перо и китайски туш и е оценена сред 250 000 и 350 000 евро. Приходите от търга ще бъдат предоставени на фонда на музея.

"Изпълнителка на флейта и легнало голо тяло " е измежду поредност рисунки с китайски туш, които разкриват увлечението на Пикасо по Мари-Терез Валтер, неговата другарка от 1927 година до 1935 година и майка на щерка им Мая Видмайер-Пикасо.

"Когато срещнах Мари-Терез, си дадох сметка, че пред мен е това, за което постоянно съм мечтал ", доверил преди време Пикасо. "Тази творба безспорно ще провокира интереса на колекционери от целия свят ", сподели специалистът Антоан Лебутейе от "Кристис ".

Рисунката била дарена от Пикасо на търговеца на творби на изкуството Даниел-Анри Канвайлер, преди да попадне в сбирката на музея през 1961 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР