Рядка животоспасяваща операция на бременна жена с рак на маточната

...
Рядка животоспасяваща операция на бременна жена с рак на маточната
Коментари Харесай

Спасиха живота на бременна жена с рак на маточната шийка

Рядка животоспасяваща интервенция на бременна жена с рак на маточната шийка във втори етап направиха в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „ Свети Георги “.

Новината заяви доктор Христина Иванчева, завеждаща отделението по гинекология към клиниката, осведомиха от лечебното заведение. Д-р Иванчева е направила интервенцията в екип с доктор Веселин Коларов и доктор Борис Керезиев и с анестезиолога доктор Тодор Каменов.

Комбинацията от тежката патология с бременност е положение, което се среща при една на всеки 2000 дами, акцентира доктор Иванчева и добави, че в сегашния случай става дума за 26-годишна жена от Пазарджик, бременна в 4-и лунарен месец, която преди 10-ина дни е призната с тежък кръвоизлив.

В отделението по гинекология незабавно открили повода, само че преди да се пристъпи към интервенция, е било належащо да се направи биопсия.

В този интервал на дамата непрестанно са правени кръвопреливания, поради голямата кръвозагуба. Самата интервенция съставлява радикална хистеректомия с лимфна дисекция, която поради тежкото общо положение на дамата е осъществено на един стадий без авансово спиране на бременността, описа доктор Иванчева.

Макар че бебето се е развивало обикновено, майката е била в сериозно положение и е можела да загуби живота си, което в тази обстановка значи и загуба на два човешки живота, изясняват лекарите.

В момента 26-годишната жена е в положително общо положение и с поправена тежка анемия поради кръвозагубата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР