Рядка дефектна монета от 1 паунд с грешка в дизайна

...
Рядка дефектна монета от 1 паунд с грешка в дизайна
Коментари Харесай

Рядка дефектна монета се продаде над 200 пъти по-скъпо от стойността си

Рядка дефектна монета от 1 паунд с неточност в дизайна й беше продадена онлайн за повече от 200 паунда, а други екземпляри с сходен недостатък също може да са в обращение.

На едната си страна въпросните редки монети са с новия дизайн, който бе въведен през март 2017 година, а от другата страна наподобяват като остарялата монета от 1 паунд, която излезе от обращение през октомври.

Една от тях е продадена за 205 паунда на онлайн търг в eBay през януари. За нея са отправени 22 предложения, които покачват цената й над 200 пъти.

" Въпреки че в индустриалния развой има непоколебим надзор на качеството, е допустимо да се стигне до рядко разминаване в дребен брой монети, изключително при процеса на сеченето ", съобщи представител на Кралския монетен двор, само че без да удостовери онлайн продажбата.

 Снимка 337937
Източник:

Според уеб страницата за редки монети Change Checker има 3 разновидността на монетите с този недостатък, една от които се чака да бъде продадена на търг в Лондон на 21 февруари.

Сайтът предлага на всеки, който открие рядка монета, да ревизира дали е същинска в музея на Кралския монетен двор.

Валутната институция ще пусне няколко юбилейни монети през тази година, с цел да означи 200 години от публикуването на " Франкенщайн " на Мери Шели и 1 век, откогато някои дами получават правото да гласоподават.

Новоисечените монети от 2 паунда ще отбележат и 100 години от края на Първата международна война.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР