Рядък за тази зима гост посети в четвъртък и вчера

...
Рядък за тази зима гост посети в четвъртък и вчера
Коментари Харесай

Снегът се превърна в чудо за Москва

Рядък за тази зима посетител посети в четвъртък и през вчерашния ден съветската столица: там нахлу арктичен въздух. В резултат се случи " необичаен феномен ", както се майтапят медиите там, а точно: заваля сняг.

Снощи бе записана най-ниската температура от началото на зимата (−6,8). За съпоставяне - в петък заран минималната температура в София беше с съвсем 3 градуса по-ниска, минус 9.5 градуса!

В района на столицата, въпреки всичко температурата спадна до -10.

В Москва падна сняг и се образува снежна завивка с височина 3 до 6 cm.

Но илюзията за зимата няма да продължи дълго. Пореден атлантически циклон, който се движи на север, носи нова вълна от топъл въздух, нови превалявания от дъжд, т.е снежната завивка в съветската столица е обречена.

Вчера следобяд прекосяването на топлия фронт бе съпроводено от сняг, преминаващ в дъжд, усилване на югозападния вятър и покачване на температурата до +3.

Днес, 25 януари, времето в съветската столица ще се дефинира от топлия бранш на упоменатия циклон. През деня термометрите ще демонстрират 0... + 2. Вечер обаче в зоната на студения фронт ще падне сняг, вятърът ще се усили до 19 м / сек, а тук-там съветската столица ще следи " рядко " събитие - снежна стихия!

В неделя по-студена въздушна маса ще се популяризира в тила на циклона. Атмосферното налягане ще се усили, ще се обясни и температурата ще слезе с малко, само че под нулата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР