Рядък южен бял носорог бе роден в зоологическа градина в

...
Рядък южен бял носорог бе роден в зоологическа градина в
Коментари Харесай

Феномен в белгийски зоопарк ВИДЕО

Рядък южен бял носорог бе роден в зоологическа градина в Белгия, засилвайки напъните за спасяването на застрашения тип, заяви Агенция Франс Прес.

"Прелестно малко мъжко се роди рано сутринта през днешния ден... Майката Мадиба и бебето й се оправят добре ", се споделя в известие на зоопарка "Паири Дайза ".

В природата има почти 18 000 южни бели носорога, само че подвидът се изтребва от бракониери със скорост един на всеки осем часа.

Друг тип носорог, вторият по величина сухопътен бозайник в света, северният бял, е в още по-голяма заплаха, като съществуват единствено два. Останалата северна бяла двойка са женски, тъй че те ще изчезнат, в случай че техните гени не бъдат непокътнати или възобновени и не стартира изкуствена размножителна стратегия.

През юли се роди южно бяло малко посредством изкуствено осеменяване в Сан Диего, което зоологическата градина приветства като стъпка към рационализиране на техниката.

Белгийският зоопарк има още една женска - Ели, която е бременна. Раждането се чака „ до края на тази година “.

Ели към този момент има малко, Сетемба, роден през 2016 година и изместен в зоологическа градина в испанския град Малага като част от програмата за отглеждане в Европа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР