Рядък вид албатроси е застрашен от изчезване заради едри мишки,

...
Рядък вид албатроси е застрашен от изчезване заради едри мишки,
Коментари Харесай

Рядък вид албатроси застрашен от изчезване заради мишки гиганти

Рядък тип албатроси е заплашен от изгубване поради едри мишки, които изяждат яйцата им и убиват пиленцета, оповести английското Кралско сдружение за отбрана на птиците, представено от Франс прес. Става въпрос за албатроси, които се срещат на английския остров Гоф в южната част на Атлантическия океан.

Разкъсваща сърцето драма се следи на този необитаем остров, където живеят над 8 милиона птици от 23 типа, означиха от сдружението. Фауната и флората на острова са включени в листата на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО.

Островът е част от архипелага Тристан да Куня. Там се среща застрашеният от изгубване албатрос от Тристан да Куня с розов клюн и оперение в черно и бяло. На своя уебсайт сдружението разяснява, че мишките, доведени инцидентно на острова през 19-и век, просперирали и нараснали два-три пъти размерите си. Те изяждат яйца и атакуват пиленца, предизвиквайки загуба от 2 милиона птичи индивида годишно. Видео демонстрира по какъв начин мишки атакуват нощем бебе албатрос.

Дружеството е подело самодейност благодарение на държавните управления на Съединени американски щати и РЮА, с цел да може на тази злополука да се постави край и мишките на острова да бъдат изтребени до 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР