Рядък син сирен диамант с тегло 20,08 карата, добит през

...
Рядък син сирен диамант с тегло 20,08 карата, добит през
Коментари Харесай

ТАСС: Рядък син диамант е продаден за 15 милиона долара

Рядък наследник сирен елмаз с тегло 20,08 карата, придобит през септември в Южна Африка, беше продаден за 14,9 милиона $, заяви в понеделник южноафриканската радиокомпания SABC, представена от  TACC .
" Много сме удовлетворени от сумата, за която е продаден камъкът, защото договорката удостоверява непрекъснатата стойност на сините диаманти ", съобщи генералният управител на рудника, където диамантът беше открит, Ричард Дъфи. Цената на карат от този камък доближава 741 хиляди $.
Диамантът е открит в рудника Кулинан, на 40 км източно от Претория. Именно там през 1905 година е придобит най-големият в света елмаз с тегло 3 106 карата (621,35 грама), прочут като Кулинан или Звездата на Африка. Той беше показан от държавното управление на Трансваалската колония на английския монарх Едуард VII, който поръча неговата обработка от холандски бижутери. В резултат на нея камъкът с изключителна непорочност и синьо-бял цвят е разграничен на девет елементи. Най-големият елмаз от тази партида, Кулинан-1, с тегло 530 карата, е подложен в английския кралски жезъл, който се съхранява в Таъур. В короната на Британската империя е инсталиран вторият по величина камък - Кулинан II, с тегло 317 карата. Той също може да се види в лондонския Тауър.
 

focus-news.net

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР