Рядък син омар направи известен един обикновен рибар от американския

...
Рядък син омар направи известен един обикновен рибар от американския
Коментари Харесай

Уникален син омар се хвана в мрежата на рибар

Рядък наследник омар направи прочут един елементарен риболовец от американския щат Ню Хемпшър. След като създанието бе уловено предходната седмица, в този момент то чака да бъде изложено на показ в Морския теоретичен център в Рай, вместо да завърши живота си в нечия паница.

Мъжът уловил странното на цвят морско творение инцидентно на границата сред Ню Хемпшът и Мейн. Грег Уорд в началото решил, че се е натъкнал на албинос, само че когато прегледал своя улов, незабавно схванал, че че синьо-кремавият образец е неповторим.

New Hampshire man captures rare blue lobster, donates to science https://t.co/sirvwF8ELU pic.twitter.com/TfMlAbCHWl
— CBS News (@CBSNews) 19 юли 2017 година
Шансът да бъде уловен сходен другоземен образец е 1 на 2 милиона, написа АП, като добавя, че в действителност никой не знае сигурно дали това е тъкмо по този начин.

В изявление за локалните медии Уорд споделя, че омарът не приличал на нищо, което бил виждал до този миг. Ето за какво той дарил рядкото ракообразно на Seacoast Science Center, където учените да го учат и да бъде изложен на показ.

 Акваристът Роб Ройер, който работи в центъра, съобщи, че синият омар на Уорд ще се появи в "екзотичния " аквариум за омари, незабавно щом създанието се аклиматизира към изискванията.

Белите омари албиноси се считат за още по-редки - може би 1 на 100 милиона.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР