Рядък бухал завладя сърцата на нюйоркчани след невероятното си бягство

...
Рядък бухал завладя сърцата на нюйоркчани след невероятното си бягство
Коментари Харесай

Ако можете да успеете тук, можете да успеете навсякъде: Флако и неговият полет към свободата

Р ядък бухал завладя сърцата на нюйоркчани след невероятното си бягство от зоологическата градина на града. Много специалисти по животните предвидиха, че той ще почине след седмици, само че животното потвърди, че всички те бъркат. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Арон Ранен в своя репортаж от Ню Йорк. 

Преди една година евразийски бухал на име Флако се освободи от заграждението си, откакто прекара съвсем 13 години в зоологическата градина на Сентрал Парк. Вандали са нарушили клетката, улеснявайки бягството му. Преди този случай Джой Бърджис и нейната щерка били чести гости на бухалите. 

„ Той беше тъкмо в тази клетка. Ние минавахме отсам и го наблюдавахме от самото начало. Изглеждаше доста трагичен, до момента в който висеше там ”, сподели Джой Бърджис, клиент в зоологическата градина.  

Дейвид Барет, админът на Manhattan Bird Alert, акаунт в X, отдаден на наблюдението на птици в Ню Йорк, беше измежду първите, които видяха Флако след бягството му. 

„ За първи път видях Флако сутринта след бягството му от зоологическата градина в Сентръл Парк. Той беше кацнал високо на едно дърво в южния завършек на Сентрал парк. Беше прелестен, голям бухал. Направих фотоси и снимах видео. И от този ден нататък виждам Флако съвсем всеки ден ", споделя Барет.  

Барет означи, че той и други фенове на птиците са били сюрпризирани от това, колко бързо Флако се е приспособил към новата си среда, предава VOA .  

„ Удивителното нещо за Флако, е че той се научи да ловува самичък за няколко дни. Той се трансформира в знак на независимост, а също и на резистентност ”, добавя Барет.  

Докато някои приветстваха първичното бягство на Флако, специалистите станаха все по-загрижени след полета му към свободата. 

„ Радвах ли се, че той избяга и се освободи? Не, в действителност не бях споделил. Това е неопитна птица, която всъщност не познава света към себе си ”, споделя доктор Кевин Макгоуън.   

Служители на зоологическата градина показаха терзания за сигурността на бухала и издадоха изказване по отношение на вандализма в клетката, довел до бягството му. 

„ Това беше незаконно действие, което заплаши сигурността на птицата. Наблюдавахме бухала през цялата година. Ние сме подготвени да му помогнем, в случай че той покаже някакви признаци на усложнение или злополучие ", показаха от зоологическата градина. 

Понастоящем Флако не демонстрира индикации, че се нуждае от помощ и в действителност се е осмелил да излезе оттатък парка в други елементи на града, повтаряйки емблематичния девиз на Ню Йорк: „ Ако можете да съумеете тук, можете да съумеете на всички места “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР