Рутинните и досадни задачи, които изяждат работното време, се прехвърлят

...
Рутинните и досадни задачи, които изяждат работното време, се прехвърлят
Коментари Харесай

Cortana, или как изкуственият интелект работи за човека

Рутинните и досадни задания, които „ изяждат ” работното време, се трансферират на изкуствения разсъдък, а за индивида остават значимите каузи

Да провежда всекидневието на потребителя е една от основните задания на Cortana
(снимка: Microsoft)

Сигурно, законосъобразно и дейно дава обещание да работи новата итерация на Cortana, известния гласов помощник от Microsoft. Cortana в този момент става интегрална част от бизнес-системите на Microsoft, включена по дифолт за всички консуматори и вградена в Outlook Mobile, стана ясно на конференцията Microsoft Ignite в Орландо, Флорида.

Да провежда всекидневието на потребителя е една от основните задания на гласовия помощник, като по този метод ни оказва помощ да пестим време. Наред с това Cortana към този момент е подготвен да ни спомага в работата, като ни чете електронните писма, в това число и в Outlook за iOS.

Гласовият помощник може да борави към този момент и с мъжки глас, което е друга приятна оригиналност в програмата. От пролетта на 2020 година функционалността за гласово четене и ръководство на писмата ще се поддържа и за Android, дава обещание Microsoft.
още по тематиката
Стараейки се да бъде образован гласов помощник, Cortana може даже да ни припомня за уговорките, които сме поели по имейл. В подобен случай гласовият помощник ще изпраща къси напомняния за нашите обещания – дружно с комфортен метод да маркираме изпълнените задания като „ подготвени ”.

В взаимозависимост от наличието на кореспонденцията, Cortana може да се намеси и да провежда деня, сходно на интелигентен секретар: в случай че в дадена серия писма става дума за възможна среща, потребителят може да подреди на Cortana „ откри комфортно време за среща ” и асистентът ще напише до отсрещната страна писмо с предложение за ден и час на срещата, а най-после и ще впише събитието в графика. Дори не е нужно да се диктува буквално на Cortana – задоволително е с елементарен, човешки език да му се каже какво да стори.

Cortana към този момент е кадърен да чете електронните писма, в това число в Outlook
(снимка: Microsoft)

Вграденият разсъдък разрешава на гласовия помощник да прави много работа вместо индивида: да настройва известяванията, че е в отпуск; да осведоми началника и сътрудниците за свободното време, да отсрочи срещи, които се постанова да бъдат пропуснати, да уговори сътрудници за бъдещи срещи.

Всичко това е подчинено на устрема рутинните, досадни дребни задания, които „ изяждат ” работното време, да бъдат трансферирани на изкуствения разсъдък, с цел да разрешат на работещия човек да се концентрира в същински значимите каузи. По този метод той може да бъде доста по-фокусиран и по-продуктивен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР