Рутерите, които доставчиците на телекомуникационни услуги предлагат с договорите си

...
Рутерите, които доставчиците на телекомуникационни услуги предлагат с договорите си
Коментари Харесай

Безжичният интернет, рутерът и как да усилим Wi-Fi сигнала у дома

Рутерите, които доставчиците на телекомуникационни услуги оферират с договорите си за интернет, нормално са най-евтините и неспособни модели на пазара. Сигналът им постоянно се губи в по-отдалечените стаи, а инсталирането на няколко рутера вкъщи е освен скъпо, само че и времеемко.

Оказва се обаче, че има много по-евтини и бързи способи за усилване на Wi-Fi сигнала, които лишават единствено няколко минути.

Във видеото долу можем да забележим по какъв начин алуминиева кутийка от бира или друга напитка може да бъде превърната в самоделна подсилваща антена, която в някои случаи може да усили сигнала с до 60%.

Това, което би трябвало да създадем, е да изрежем дъното на кенчето - 3/4 от гърлото, и да създадем прорез по дължината на кутийката. Резултатът не е кой знае какъв брой естетически изискан, само че потвърдено прави работа.

Вместо кенче, бихме могли да използваме нормално кухненско фолио, само че казусът при него са гънките, които от време на време разпръскват сигнала към места, където той не е необходим. Важно е да имаме поради, че номерът с кенчето и фолиото оказва помощ само за укрепване на сигнала, само че не и на скоростта на връзката. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР