Рут Колева продължава околосветското музикално пътешествие на изключително динамични обороти.

...
Рут Колева продължава околосветското музикално пътешествие на изключително динамични обороти.
Коментари Харесай

Рут Колева: Искам да притежавам смирението на Изтока

Рут Колева продължава околосветското музикално странствуване на извънредно динамични обороти. След десетки сполучливи концерти в Азия и Европа тя се приготвя интензивно за второто си турне в Китай, което стартира до броени дни. Певицата получи и публична покана да показа България на огромния конгрес „ 16+1 ” в Пекин, който е с фокус икономическите връзки сред Китай и Източна Европа. Неотдавна Рут изнесе два следващи концерта в най-новия клуб за жива музика в Токио - LDH kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт. Тя ще се завърне в Страната на изгряващото слънце, с цел да запише два сингъла с именитата група Kyoto Jazz Massive. Соул изпълнителката през 2016-а получи премия за най-хубава вокалистка от „ Интер ФМ ” радио в Япония, впечатли и стотици почитатели с шоуто си в именития „ Cotton сlub ” в Токио. В края на май пък започва второто европейско турне на Рут Колева. Тя и нейната група “The Fingertones ” ще покорят още веднъж някои от най-хубавите клубове за жива музика.

Рут е щерка на международния първенец във повдигане на тежести Неделчо Колев, а майка й е художничка със спортно обучение. Има близнак, който се занимава професионално със сноуборд. По-голямата част от детството на Рут минава в Бахрейн, Индия и Тайланд, където татко й е треньор. На 9 към този момент е на сцена по време на банкет в Тайланд. На 15 подписва контракт с мениджъра Джо Флетчър и отпътува за Съединени американски щати, където записва първите си песни с композитора Мартин Брайли. Учи „ Медии и връзки " в Утрехт.  Пяла е на една сцена с Боби Макферин, а през 2007-а печели стипендия от фондацията на Стиви Уондър за „ Hollywood Pop Academy " в Лос Анджелис. В ранната си кариера взе участие в състезания в България и чужбина. Първата ѝ авторска ария е с Jahmmy Youth и се споделя „ Clean your heart “. Написва текста към нея, когато е на 15. Рут Колева е създател на множеството от британските си текстове и на музиката към тях.

- Рут, кои качества в своя темперамент дължите на Изтока, където сте израснала?
- Не мога да се проучвам дотам, само че мисля, че Изтокът ми е дал по-широк светоглед, по-голяма схватливост към другите хора и култури. Иска ми се да владея и тази покорност, която имат азиатците, само че по-скоро съм приела огнения темперамент на Балканския полуостров.
- Тук постоянно споделяме: Изискан като човек от Изтока - на какво, съгласно вас, се дължат разликите и контрастите във възпитанието на хората от България и на хората от Тайланд или Япония, да вземем за пример?
- Това са три радикално разнообразни култури. Япония е изключителна - там уважението и проявлението на почит един към различен са част от възпитанието. Освен това се усеща  групово отношение към „ общото “ – от чистотата до взаимопомоща. За мен всичко се базира на възпитанието - и за жал в България

нямаме чувство за „ груповото богатство “

Затова пък имаме поговорката „ Не е значимо на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле “…
- Налага ли ви се да вършиме съпоставяне сред Азия и Щатите, където също пребивавате относително постоянно - къде се чувствате по-адекватно?
- Не съпоставям тези два свята, само че Азия несъмнено е по-любима моя дестинация. Америка е Меката на шоубизнеса, само че всичко, което се случва там през последните години, е много притеснително за световното развиване, за опазването на природата и околната среда – в това число и цялостната политика на Тръмп.
- Ваша ария в продължение на 9 седмици е на върха в MTV - открихте ли към този момент формулата на триумфа?
- Не съм разкрила формулата на триумфа, тъй като за музиката, която върша, тя е единствено една – качество. Голяма чест и самопризнание е, че мога да пътувам по света и да представям България с изкуство.
- Преди време ви оповестиха за най-влиятелната звезда в обществените мрежи - за какво, съгласно вас, цялата дивотия на българина се лее на воля във Facebook и няма мощ на света, която може да я ограничи?
- Когато народът е безпаричен и тънещ в корупция и бедност, негодуванието е най-лесно през дистанцията на интернет. А към този момент всеки има лична платформа, от която може да се изявява.
- Преди се изявявахте в разнообразни обществени разногласия: какво от БГ действителността ви нервира най-остро?
- Не и през последните години. Защото

смисълът се изгуби - или бе премахнат
съзнателно

Не зная към този момент. За момента ме нервира, че хората си хвърлят фасовете през прозорците, че разрушават, вместо да градят, че се оплакват повече, от колкото работят.
- Правите удивително наситена кариера - имало ли е случай, в който да стресирате мъж с вашите упоритост и воля?
- Повечето хора не понасят темпото, с което пребивавам. И това е разбираемо.
- Как се описвате с няколко фрази?
- Обичам света. Обичам справедливостта. Искам да виждам по какъв начин същинските добродетели биват издигнати на фундамент, а не да виждам тържеството на простащината и вулгарността.

Мечтая да живеем заедно в по-добър свят

А постоянно се усещам неразбрана. Убедена съм, че върша нещо красиво - и се надявам то да успее да допре повече хора в този сив свят, в който живеем.
- Какво ви следва?     
- Заминавам за Стокхолм да протоколирам, по-късно имаме турне в Китай, след това тръгваме за концерти в  13 града на Европа. В България можем да се срещнем на 2 юни в  Античния в Пловдив, на 29 юни в София, на 24 август в Летния спектакъл на Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР