Русофилията в България не е по любов, тя е платена.

...
Русофилията в България не е по любов, тя е платена.
Коментари Харесай

Паси: Русофилията в България не е по любов, тя е платена

Русофилията в България не е по обич, тя е платена. За това е безапелационен някогашният външен министър на България Соломон Паси. В студиото на Нова телевизия Паси се обоснова с броя на българските студенти, които учат в чужбина - статистика, която, по думите му, е действителния детектор за това, която страна и цивилизационен модел обичаме: студентите в Русия са 418, а единствено в Европейския съюз тази година сме изпратили 12 студенти, американското посолство е издало за последните десетилетия над 100 000 визи.

Според Соломон Паси България е терен на битка сред съветския шпионаж и Запада и това се знае доста от дълго време. Ръководителят на съветския шпионаж у нас е съветският дипломат, а актуалният подобен е най-апокрифният, съгласно определението на Паси, а неговата оценка е, че аферата " Русофили " е изцяло действителна, въпреки и показна - с датата, на която стартира следствието, 9 септември, и с главния обвинен, Николай Малинов, който е обществена фигура и поради което Паси е черноглед.

Според Соломон Паси българските управляващи са могли да бъдат и до този миг много по дейни и безапелационни във връзка с дейностите на съветския шпионаж в България, само че това би могло да стане единствено " в случай че имаме дупе да се опълчим на съветското разузнаване ". Като образец и препоръки Паси изброи - да изгоним няколко шпионина към аферата " Скрипал ", декларацията на Министерство на външните работи, която е извънредно вярна и добре написана, да бъде последвана и от нота, която да се връчи на съветския дипломат, самият той може да бъде разгласен за личност нон грата.

Той бе безапелационен, че " да, има в България на съветски шпиони " и изброи - 68 са единствено в съветското посолство, сред 200 и 300 под пагон са отвън посолството. Колко са останалите, обаче Паси съобщи, че той не знае. Разликата сред съветските и американските шпиони в България е, че американските са упълномощени - те са пристигнали да работят публично в България и го вършат като партньорски служби.

Според Паси съветската шпионска мрежа е била изключително задействана към сключването на договорката за Ф-16 тази година.

Припомняме, на 9 септември бе задържан някогашният основен редактор на вестник " Дума " Юрий Борисов. По-късно стана ясно, че той и други членове на " Русофили " са били разпитани като очевидци, а обвиняване е повдигнато единствено на ръководителя на придвижване Николай Малинов. Двама съветски жители са със наложена възбрана за влизане в България - Леонид Решетников и Александър Малофеев. Вчера прокуратурата разгласява и елементи от доказателствен материал по обвиняването.

Депутатите изслушаха по случая вътрешния министър Младен Маринов, ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев и основния прокурор Сотир Цацаров. Премиерът Борисов не се отзова на апела и той да пристигна в Народното събрание, само че разяснява тематиката от кабинета си в Министерски съвет.

С коментар по случая излезе и президентът Румен Радев, който изиска неопровержими доказателства. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР