Руснаците вече не пият толкова, колкото преди. Това показват последните

...
Руснаците вече не пият толкова, колкото преди. Това показват последните
Коментари Харесай

Кои европейци пият повече от руснаците

Руснаците към този момент не пият толкоз, колкото преди.

Това демонстрират последните статистически данни, съгласно които в нито един миг след разпадането на Съветския съюз руснаците не са консумирали толкоз малко алкохол, колкото в този момент. Ето че битката против алкохолизма и тютюнопушенето, която управляващите организират през последните 10 години, дава действителни резултати.

Допринася и международната наклонност към по-здравословен метод на живот, която се популяризира и в Русия, и то не без поддръжката на президента Владимир Путин. За разлика от предшественика си Борис Елцин, който беше изтъкнат фен на водката, Путин не пие и спортува.

 Тази визия за руснака към този момент е факсимиле

Тази визия за руснака към този момент е факсимиле

В Русия водката продължава да е национално пиво , със междинна консумация от 12.2 литра годишно на човек. Оказва се обаче, че руснаците пият по-малко от французите, на които се падат 13.3 литра алкохол , от португалците с 12.6 литра и от германците с 13.4 литра. Това демонстрират последните данни на Световната здравна организация.

Тези данни демонстрират спад от над 20% спрямо 2012 година Както потреблението на алкохол, по този начин и пушенето на цигари става все по-непопулярно.

 Снимка 332287

Какви са аргументите

Тенденцията се дължи на все по-рестриктивната политика на управляващите през последните 10 години: завършек на продажбите на алкохол след 23 ч., въвеждане на минимална цена и възбрана за рекламиране на спиртни питиета.

Тютюнопушенето също бележи спад от 20% в броя на пушачите от 2009 до 2016 година Сега " единствено " 30% от руснаците пушат - съгласно данни на организацията.

Въпреки че тютюневите произведения към момента са двойно по-евтини от тези в Европейски Съюз, в Русия има прецизни ограничавания за пушенето на публични места.

Овен държавните ограничения, които се съблюдават, роля има и цялостна наклонност към по-здравословен метод на живот, изключително в огромните градове.

На мода са спортните клубове и грижата за здравето, за тялото и за духа. Кулинарните трендове и тези във връзка с здравето се трансформират в целия свят, а руснаците обичат да са в крайник с модата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР