Руснаците ще идат в рая в случай на евентуална ядрена

...
Руснаците ще идат в рая в случай на евентуална ядрена
Коментари Харесай

Путин: Руснаците ще идат в рая при евентуална ядрена война

Руснаците ще идат в парадайса при положение на възможна нуклеарна война, защитавайки се с войнска решителност, съобщи съветският президент Владимир Путин, само че акцентира, че всеки агресор, употребявал атомно оръжие против неговата страна, ще бъде погубен, заяви Франс прес, представена от новини.бг.

" Агресорът би трябвало да разбере, че наказването ще бъде неизбежно и че ще бъде погубен. А ние, като жертви на експанзия, като мъченици, ще отидем в парадайса. А те, те просто ще умрат, даже няма да имат време да се разкаят ", съобщи Путин на конгрес на клуб " Валдай " в град Сочи.

" Валдай " е интернационален спорен клуб, основан през 2004 година във Великий Новгород, близо до езерото Валдай, чието име приема. Негови членове са политици, общественици, учени, специалисти от Русия и други страни. Путин постоянно взе участие в годишните конференции на клуба.

Ако се стигне до нуклеарна война, Русия " не може да бъде инициаторка на сходна злополука, тъй като ние нямаме идея за предпазен удар ", акцентира съветският президент. Той добави, че в сходна обстановка Москва ще изчака да се увери, че е обект на нуклеарно нахлуване, само че няма да употребява първа тези оръжия.

Русия счита, че новата нуклеарна теория на Съединени американски щати, призната при започване на тази година, е войнствена и антируска. През 2016 година Путин разпореди усилване на съветските нуклеарни сили и рационализация на въоръженията в отговор на усилването на военното наличие на НАТО по границите на Русия, което Москва приема като опасност, напомня Агенция Франс Прес.

През март съветският президент похвали в тирада пред Народното събрание новите оръжия, създадени от неговата страна и ги дефинира като непобедими. Това провокира опасения за нова конкуренция във въоръжаването със Съединени американски щати.

" Живеем в свят, в който основа на сигурността е нуклеарният капацитет. Русия е една от най-големите нуклеарни страни ", сподели още Путин в Сочи, представен от ТАСС. " И като отговор на изгражданата от Съединени американски щати противоракетна защита, ние усъвършенстваме нашите ударни комплекси. Някои от тях са към този момент на въоръжение, други ще бъдат в близко време, имам поради системата " Авангард ", означи той.

Руският президент означи, че никоя страна няма към момента суперточното хиперзвуково оръжие, някои възнамерявали тествания след година и половина - две. Ще стартират тествания, а при нас ще е към този момент на въоръжение, уточни той.

На въпрос от публиката дали американският президент Доналд Тръмп чува единствено себе си, Путин отговори, че това не е правилно и че американският президент поддържа стабилизирането на двустранните връзки. " Може той да се държи по този начин с някои други, само че тогава те сами са си отговорни. Аз имам изцяло естествен и професионален разговор с него и несъмнено, той се вслушва в мен. Виждам, че реагира на причините на своя събеседник ", съобщи Путин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР