Руснаците разработиха експериментална безпилотна Lada Kalina. Автомобилът е дело на

...
Руснаците разработиха експериментална безпилотна Lada Kalina. Автомобилът е дело на
Коментари Харесай

Умеят го руснаците: Новата безпилотна Lada Kalina ще ви глътне граматиката

Руснаците създадоха пробна безпилотна Lada Kalina. Автомобилът е дело на Центъра за научно-изследователска активност на автомобилния и автомоторен институт (НАМИ), написа vesti.bg.

Без лидер зад кормилото това комби може да включва електромотора, да се движи със скорост до 50 км/ч, да завива, да следва предишен автомобил, да разпознава пътни знаци и трудности. Системата разрешава на автомобила също да следва маршрут по карта на местността, а също и да подава звукови и светлинни сигнали, цитира Блиц.



Задвижването на Kalina-та се обезпечава от електромотор, чиято оптимално мощ е 72,4 kW (98 к.с.). Автономният пробег на комбито е 50 км, а оптималната скорост 120 км/ч.

В Русия законодателството ще позволи придвижването на самостоятелни машини. Първите сектори от пътя, на които това ще се позволи, ще се открият след четири години. Иновационният план ще бъде стартиран на трасетата на " Скандинавия " и " Волга ". За придвижване на самостоятелни машини ще бъдат предоставени 20 000 км федерални пътища. Първият умел план на самостоятелен автомобил, който ще се извърши в границите на плана " Караван ", е плануван за май 2018 година

Миналата година Дмитрий Медведев зави, че държавното управление ще ускори поддръжката си за разработчиците и производителите на безпилотни машини. През 2017 година за тази цел са били отпуснати 600 000 000 рубли (близо 17 млн. лева), като средствата ще се усилват през тази и идващите години.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР