Руснаците пренареждат картата за сигурност на континента. Тяхната визия за

...
Руснаците пренареждат картата за сигурност на континента. Тяхната визия за
Коментари Харесай

Орбан осъди действията на Русия и призова към преговори

Руснаците пренареждат картата за сигурност на континента. Тяхната визия за политиката на сигурност е Русия да бъде заобиколена от неутрална зона, с цел да се усещат сигурни. Украйна, която до момента се смяташе за междинна зона и която не беше в положение да обезврежда с дипломатически средства, желае в този момент да направи това с военна мощ. В същото време би трябвало да бъде ясно, че войната не може да бъде призната, без значение от задачата, и който избере този път, е изрично наказан от Унгария. Това съобщи в изявление за „ Mandiner “ унгарският министър председател Виктор Орбан.

„ Унгария е страна на мира и е в неин интерес да остане настрани от войната и да не се включва в този спор “, добави той.

„ Ние осъждаме съветската офанзива, тъй като против Украйна е почнала война. Трябва да се върнем на масата за договаряния допустимо най-скоро, заради което предложихме да се проведат мирни договаряния в Будапеща. Но въпросът е да стартират. Сега цяла Европа би трябвало да работи за мир “, прикани Орбан.

„ Доскоро връзките сред Будапеща и Москва бяха уравновесени, само че с началото на войната породи нова обстановка и за Унгария “, акцентира министър председателят.

По думите му в тази нова обстановка би трябвало да се предефинират националните ползи.

„ Що се отнася до глобите, ние няма да наложим несъгласие, няма да попречим на Европейски Съюз да наложи наказания на Русия. Единството на Европейски Съюз в този момент е от първостепенно значение. Що се отнася до следвоенните двустранни връзки, едно е несъмнено, Русия ще продължи да съществува и след войната. А Унгария и Европейският съюз ще имат ползи и след войната. Няма мотив в интерес на спирането на нашето енергийно съдействие с руснаците. Лидерите на Европейски Съюз също обявиха, че глобите няма да обиден енергийните доставки от Русия, защото това би унищожило европейската стопанска система. Ако премахнем енергийното съдействие с руснаците, режийните разноски на всички маджарски фамилии за един месец ще се утроят. Затова не поддържам този ход, дано унгарските фамилии не заплащат цената на войната “, прикани Виктор Орбан.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР