Руснаците обърнаха ситуацията в зоната на СВО. Русия преминава в

...
Руснаците обърнаха ситуацията в зоната на СВО. Русия преминава в
Коментари Харесай

Руснаците преобърнаха ситуацията в зоната на СВО: Русия преминава в настъпление

Руснаците обърнаха обстановката в зоната на СВО. Русия минава в нахлуване на обособени сектори от фронта. За триумфа на едно от подразделенията споделя Виктор Водолацки. По думите му военните съвсем изцяло са освободили основно обитаемо място.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заплаши Киев с нови офанзиви против центровете за взимане на решения. Това ще се повтори, в случай че украинската войска употребява против страната ни западните ракети Storm Shadow или системите HIMARS, заяви в ефира на „ Царград. Главное “ Юрий Пронко, стопански наблюдаващ на канала.

Преди това съветските военни към този момент бяха блъснали постройката на Главното ръководство на разузнаването на украинското министерство на защитата. В резултат на това няколко представители на командването бяха отстранени. Възможно е измежду унищожените да е и шефът на ГУР Кирил Буданов.

Текущата конюнктура в зоната на СВО беше оценена онлайн от депутата от Държавната дума, координатор от Държавната дума в ЛНР Виктор Водолацки.

На Русия не й оставиха избор

По мнението на депутата, Москва е принудена да премине към по-решителни дейности в границите на спора, защото режимът в Киев и неговите западни куратори неведнъж са доказвали цялостната си некадърност за договаряния.

Той счита, че Русия би трябвало да спре всевъзможни мирни срещи с представители на вражеската страна, тъй като в последна сметка те се свеждат до едно. За което признаха някогашният канцлер на Германия Ангела Меркел и някогашният президент на Франция Франсоа Оланд.

Тези европейски договарящи, които участваха в Минския развой, разкриха, откакто напуснаха постовете си, че просто са измамили Москва, когато са поели отговорности за осъществяване на споразуменията.

Това беше належащо, с цел да има време за струпване на сили и образование на украинските военни да боравят с новата техника и оръжия. Наскоро съветският президент Владимир Путин приказва за следващия трик на Украйна.

Оказа се, че Москва и Киев са изготвили план за спокойно съглашение още при започване на СВО. Руската войска се съобрази с изискванията и изтегли частите от украинската столица. Но властта на Незалежная още веднъж се отхвърлиха от обещанията си.

Вярвахме, че има гаранти, които са имали среща със (президента на Украйна Володимир) Зеленски и той им е заречен, че всичко ще бъде както е написано в този документ. Но по-късно се оказа, че обкръжението на Зеленски съобщи, че, както споделят те, по този начин още веднъж „ прецакахме “ руснаците. Следователно всички тези преговорни процеси са нездравословни за Русия,- съобщи събеседникът на Царград.

Руснаците овладяват самодейността

Той добави, че в този момент въоръжените сили на Украйна не стопират да вършат опити за масирани пробиви на фронтовата линия. Например в региона на Кременная против дислоцираната там 76-а дивизия на ВДВ на Русия са изложени сили, четири-пет пъти по-големи от съветските елементи.

Но всички старания на врага да пробие междина сред Рубежное и Кременная се натъкват на твърда опозиция. В резултат на това горите към тези обитаеми места са осеяни с трупове на украински военни, които въоръжените сили на Украйна не изнасят. Още повече, че към този момент сме оповестили развой на мъртвило /прекратяване на огъня/, с цел да си вземат мъртвите.- акцентира депутатът.

Той добави, че в това време 6-та гвардейска казашка бригада носеща името на Атаман Платов е може би единственото поделение на съветските въоръжени сили, което през днешния ден освен пази, само че и, обръщайки прилива, напредва:

Вече взехме повече от половината от противоречивото населено място. Освен това в този момент вървят борби за Нижняя Каменка. И тогава ще имаме достъп до Северск.

Мобилизация посредством изнудване

Заради колосалните загуби украинските управляващи не стопират непрекъснатата готовност. Човешките запаси обаче, са на привършване, а искащите да се бият са все по-малко. Водолацки описа, че на този декор Киев излмисли корав и нечовечен метод да резервира в редиците на военните колкото е допустимо повече бойци:

Когато мъжете бъдат хванати на улицата, те, несъмнено, ги водят във Военното окръжие, където им връчват призовки. Започват също да сформират документ и да принуждават всеки мобилизиран да се подпише, че фамилията му - татко, майка, жена, деца - ще бъде подложено на сурови наказателни дейности, в случай че той непринудено се съобщи на руснаците.

Съответно новобранците, които бяха доведени на фронта без подготовка, стреляха обезверено, биеха се, правеха всичко, с цел да не бъдат хванати. Те разбираха, че от киевския хайлайф всичко може да се чака.

Ако украинските управляващи записват, че съответен войник се е предал на руснаците, тогава фамилията в действителност може да бъде подложено на избрани репресии. При това какви точно, в този по този начин наименуван контракт не е записано. - заключи събеседникът на " Първи съветски ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР