Руснаците, които искат да се сдобият с новия електромобил от

...
Руснаците, които искат да се сдобият с новия електромобил от
Коментари Харесай

Москвич 3е е по-скъп за руснаците, отколкото Tesla Model 3 за американците

Руснаците, които желаят да се снабдят с новия електрически автомобил от възкръсналата руска марка " Москвич ", ще платят за удоволствието по-скъпо, в сравнение с американците, които си купуват последната Tesla Model 3 в Съединени американски щати. Това демонстрира съпоставяне на цените и пазарите в двете страни, откакто преди по-малко от две седмици бе обявена появяването на модела Москвич 3е.

Марката " Москвич " бе възродена в Русия, откакто на страната бяха наложени стопански и политически наказания, а съвсем всички западни компании изнесоха бизнеса си оттова поради войната, която Кремъл стартира, нападайки Украйна на 24 февруари 2022 година

При конвертиране в съветска валута по настоящ курс цената, на която се продава на Tesla Model 3 в Съединени американски щати, излиза 3,2 млн. рубли. Москвич 3е в Русия коства 3,5 млн. рубли. Разликата впечатли съветските медии поради явно по-добрите характерности на американския автомобил.

„ Ако първо седнете в единия автомобил, а по-късно в другия, Tesla въпреки всичко ще остави чувството за автомобил от по-висок клас “, написа Максим Кадъков, основен редактор на списание Za Rulem.

Показателите също са недвусмислено в интерес на Tesla. Model 3 да вземем за пример форсира до 100 км/ч за 5,8 секунди, а Москвич 3е – за 10 секунди.

Всъщност компанията на Илон Мъск от няколко месеца насам промени фрапантно ценовата си политика, откакто продажбите в края на 2022 година спаднаха сензитивно. Американският производител предприе съществени понижения на основни пазари, в това число в Съединени американски щати, Европа и Китай. Целта е, което се чака да докара до увеличение на размерите на доставки.

Цената на колите Tesla в Русия въпреки всичко би излязла доста по-висока от тази на " Москвич ". И преди войната американската компания нямаше свое посланичество в страната, а в този момент такова наподобява още по-невъзможно да се отвори. Логистиката от Америка се реализира мъчно, постепенно и коства скъпо. Самото превозване коства доста, а има и 15% мито върху цената на автомобила. С включени всички такси по веригата на доставка, Кадъков пресмята, че Tesla Model 3 би коствала към 6,17 млн. рубли – в случай че някой изобщо се наеме да я достави до подложената на наказания Руска федерация.

До възобновяването на марката „ Москвич “ се стигна, откакто поради съветската инвазия в Украйна Renault, чиято благосъстоятелност беше заводът край Москва, спря производството и се отдръпна от страната. По-късно френският производител продаде предприятието на московските управляващи на алегорична цена. Сега заводът се назовава „ Московски авто цех „ Москвич “.

Друг е въпросът, че още през ноември се разбра, че " Москвич " в действителност единствено се сглобява в Русия, а всичките му съставни елементи са китайски и единствената активност на място е по окомплектоването на колата. Производство на коли в класическия смисъл на думата, отвън слагането на табелите " Москвич " и " Произведено в Русия ", няма.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР