Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република

...
Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република
Коментари Харесай

Киев: Русия готви референдум за независим Херсон

Руснаците желаят да инсценират референдум, с цел да основат самостоятелна република в Херсон, град, който се намира покрай Крим, върху който те поеха надзор на 3 март. Това настояват няколко украински представители, съобщи Франс прес.

" След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа в Туитър посланик номер едно на Украйна Дмитро Кулеба.

" Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда той и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи. " Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", добави той.

" Нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи в Телеграм украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова.

Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари. Херсон е и родният град на някогашния български министър председател и водач на ПЕС Сергей Станишев.
ТЕМА преди 20 минути 308 преди 12 часа 2726 преди 14 часа 8165
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР