Руснаците искали да превземат Часов Яр до 9 майИзвозвали ранените

...
Руснаците искали да превземат Часов Яр до 9 майИзвозвали ранените
Коментари Харесай

Москва удари френски наемници в Славянск

Руснаците желали да завладяват Часов Яр до 9 май
Извозвали ранените с коли за спешна помощ

Въоръжените сили на Русия нападнаха местоположението на френски наемници в град Славянск. Това оповестява РИА “Новости ”, позовавйки се на боен сътрудник в Донбас.

Според организацията ударът е бил ориентиран против обект, където са ситуирани украински артилеристи и френски военни, които са оперирали на артилерийски установки “Сезар ”.

По непотвърдена информация на място са пристигнали медицински екипи от Павлоград, с цел да окажат помощ на потърпевшите, показва още изданието.

“Русия ще продължи да удря по задграничните наемници. Нито един французин, който е пристигнал да води война в Донбас, не би трябвало да се усеща в сигурност ”, разяснява пред РИА зам.-председателят на Комисията по защита към Държавната дума на Русия Алексей Журавльов.

Междувременно украинският гланокомандващ военачалник Александър Сирски заяви, че съветската войска си е сложила за цел да превземе град Часов Яр не по-късно от 9 май.

Агенция “Ройтерс ” отбелязва, че по този метод Сирски е отдал първостепенна значимост на сраженията в източната част на Украйна, където Москва от ден на ден ускорява нападенията си.

Подразделенията на Киев към този момент отблъскват съветския взлом наоколо до града, като са били снабдени с нови муниции, дронове и електронни бойни средства, показва генералът.

“Заплахата въпреки всичко си остава основна - висшето съветско командване е сложило на военнослужещите си 9 май като краен период за завладяването на Часов Яр ”, споделя Сирски, без да дава още детайлности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР