Руснаците гласуват днес на последния ден от тридневните парламентарни избори,

...
Руснаците гласуват днес на последния ден от тридневните парламентарни избори,
Коментари Харесай

Единна Русия се готви за победа

Руснаците гласоподават през днешния ден на последния ден от тридневните парламентарни избори, които се чака да бъдат извоювани от ръководещата партия Единна Русия, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Очакваната победа ще бъде употребена от Кремъл като доказателство за поддръжката за съветския президент Владимир Путин, макар годините на спад в виталното ниво.

Подкрепящата 68-годишния президент партия е изправена пред спад на рейтинга си, само че остава по-популярна от най-близките си противници, " Комунистическата партия на Руската федерация " и националистическата " Либерално-демократическа партия на Русия ". И двете постоянно поддържат Кремъл.

В момента представители на " Единна Русия " заемат близо три четвърти от 450-те места в Държавната дума.

" Ако " Единна Русия " успее, нашата страна може да чака още пет години на беднотия, пет години на репресии, пет изгубени години ", гласеше обръщение към поддръжниците в блога на изпратения в пандиза опозиционен водач Алексей Навални. Неговото придвижване беше необуздано като екстремистко, а на съдружниците му беше неразрешено да се кандидатират.

Парламентарните избори в Русия влязоха във втория си ден, като към този момент се появиха изказвания, че са позволени всеобщи нарушавания в интерес на ръководещата партия " Единна Русия ", съобщи " Дойче веле ".

Директорът на изборната комисия Ела Памфилова съобщи, че публично до момента са получени 137 сигнали за нарушавания от цяла Русия.

Организацията за наблюдаване на изборите " Голос " обаче записва към 2000 процедурни нарушавания единствено в първия ден на гласуването. Един от тях демонстрира, че държавното управление активизира държавни чиновници, с цел да обезпечи победа на ръководещата партия. Други са за погрешно запазване на бюлетини.

Местни медии също оповестяват за измами и насила на гласоподавателите.

Междувременно изборната комисия на Русия заяви за три хакерски атаки, ориентирани към онлайн гласуването от непознати страни.

Въпреки спада на рейтингите, " Единна Русия " към момента се чака да завоюва изборите. Тя обаче може да загуби настоящето си болшинство от две трети, което е задоволително за смяна на конституцията.

ЦИК възнамерява да разгласи предварителните резултати от изборите за Държавна дума по обяд на 20 септември. В акцията на това равнище вземат участие 14 партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР