Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията

...
Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията
Коментари Харесай

Акциите на Xiaomi потъват, но руски милиардер още е на печалба с $1 милиард

Руснакът Юри Милнер се любува на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията си в Xiaomi Corp., даже и след епичния спад на акциите на компанията след първичното й обществено предложение предходната година.

Инвестиционните фондове на Милнер - Apoletto и техните вложители имат дялове в Xiaomi на стойност 1.8 милиарда $, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg. Той придобива позиции за към 457 млн. $ при няколко кръга на финансиране преди борсовия дебют през юли, демонстрира проспектът на китайската компания.
 Xiaomi е подготвена да се трансформира във фабрика за милиардери
Xiaomi е подготвена да се трансформира във фабрика за милиардери

Петима от създателите й могат да станат безумно богати

Милнер, който е ранен вложител във Фейсбук и Alibaba Group, усили четирикратно парите си, макар че пазарната стойност на Xiaomi се намали с над 18 милиарда $ откакто компанията стартира да се търгува на фондовия пазар в Хонконг. Спадът се форсира, когато на 9 януари изтече шестмесечният интервал на блокиране, насърчавайки някои вложители да продадат акциите си.

Милнер има положение от 3.2 милиарда $, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg. Той е общоприет сътрудник в DST Global, който има дялове в Revolut и Robinhood Markets.
 Тридневна рецесия изтри $6 милиарда от пазарната стойност на Xiaomi
Тридневна рецесия изтри $6 милиарда от пазарната стойност на Xiaomi

Забавящият се пазар на смарт телефони в Китай и мощната конкуренция са тежък удар за акциите на компанията

На 9 януари Apoletto притежаваше 4.99% от акциите на Xiaomi, пуснати на борсата. Около 3.5% от скъпите бумаги бяха разпределени измежду вложителите на фонда предходната седмица. Така притежаваните от фонда акции спаднаха под прага за обявяване, изискван от борсата, тъй че не е известно дали вложителите са ги продали.

Миналата седмица ръководителят на Xiaomi Лей Джун и основният финансов шеф Чю Шу Жи се съгласиха да отсрочат евентуалната продажба на техните акции с още една година.

Лей и 7 други съучредители на китайската компания комбинираха дяловете си при първичното предложение на стойност 26.3 милиарда $. Стойността на тези дялове спадна до 15,1 милиарда $ до този четвъртък, в случай че никой от тях не е продавал акции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР