Руснакът Олег Пулатов, един от обвинените задочно за свалянето на

...
Руснакът Олег Пулатов, един от обвинените задочно за свалянето на
Коментари Харесай

Руснакът Олег Пулатов се обяви за невинен за свалянето на малайзийския самолет над Украйна

Руснакът Олег Пулатов, един от упрекнатите задочно за свалянето на пътническия аероплан на Малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 година, се разгласи за почтен на правосъдния развой в Нидерландия, предадоха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Във видеоизявление, показано в правосъдната зала наоколо до амстердамското летище " Схипхол ", Пулатов не се призна за отговорен и съобщи, че няма нищо общо със свалянето на самолета по полет MH17 (букви - латински), предизвикало гибелта на всичките 298 индивида на борда. С неговото изказване процесът против четиримата обвинени проруски бунтовници, всичките съдени задочно, завършва повече от две години след началото си. Присъдите ще бъдат оповестени не по-рано от ноември т.г. Прокуратурата упорства за пожизнен затвор за четиримата, измежду които са още Игор Гиркин, Сергей Дубински и Леонид Харченко.

Боингът на " Малейша еърлайнс " е свален по време на полет от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 година над Източна Украйна. По това време на земята се водят яростни сражения сред украинската войска и проруски сепаратисти. Повечето от починалите са нидерландски жители и по тази причина правосъдният развой се води в Нидерландия. Международни специалисти и следователи са открили, че самолетът е изумен от съветска ракета " земя-въздух " от вида " Бук ", числяща се към 53-а противовъздушна ракетна бригада на Руската федерация.

Пулатов е единственият обвиняем, показан от юристи на процеса. Защитата пледира за неговото оправдаване, като се базира на огромни пропуски в следствието и на предубедеността и едностранчивостта на прокуратурата.

Правителството на Нидерландия държи виновна Русия за офанзивата против гражданския аероплан. Москва твърди, че няма нищо общо със случая, припомниха организациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР