Руснакът, който във вторник опита да отвлече самолет на авиокомпания

...
Руснакът, който във вторник опита да отвлече самолет на авиокомпания
Коментари Харесай

Мъжът, опитал да отвлече самолет на Аерофлот, имал връзка с кървавите атентати от 11 септември в САЩ

Руснакът, който във вторник опита да отвлече аероплан на самолетна компания " Аерофлот " и настоя водачът да промени курса на машината към Афганистан, твърдял, че е взел участие в терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Днес 41-годишният Павел Шаповалов се изправи пред съда. 
``
реклама

Разследващите настояха мъжът да бъде арестуван в ареста за 2 месеца поради изключително високата заплаха на дейностите му, написа Блиц.

В хода на правосъдното съвещание стана ясно, че Шаповалов е плашел екипажа на лайнера, че е взел участие в кървавия атентат в Съединени американски щати от 11 септември 2001 година. В този ден терористи отвлякоха четири самолета, два от които се врязаха в кулите на Световния търговски център, третият – в постройката на Пентагона, а четвъртият се разруши в Пенсилвания.

„ Стюардесата на полета от Сургут до Москва съобщи, че Шаповалов е споделил, че има нещо общо с атентата от 11 септември и е изискал водачът да смени курса към Афганистан ”, заяви съдията по делото.

В хода на съвещанието юристът на арестувания е изискал клиентът му да бъде пуснат под домакински арест, само че съдът не почете настояването му.

Както съобщихме, на 22 януари 41-годишният Павел Шаповалов опита да отвлече аероплан на „ Аерофлот ”, изпълняващ курс от Сургут до Москва. По данни на проверяващите, един от пасажерите е изискал машината да смени курса към Афганистан. Самолетът, на който имаше повече от 60 души, кацна в Ханти Мантиск, където мъжът бе арестуван от маскирани командоси. Малко по-късно Следственият комитет на Русия популяризира фрагменти от разпита на 41-годишния мъж. На записа, в отговор на въпрос за какво е настоял самолетът да лети към Афганистан, Шаповалов е декларирал, че „ не всичко е толкоз просто, колкото наподобява на пръв взор ”. „ Ако би трябвало да съм почтен, въобще не трябваше да вървя в Афганистан ”, споделя той.

В известието на проверяващите се отбелязва, че при обиска на Шаповалов и огледа на самолета оръжия и експлозиви не са били открити. В кръвта на обвинения не са открити следи от наркотични и психотропни субстанции, както и алкохол.

Назначена му е психолого-психиатрична експертиза.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР